Fredag, är väldigt trött

Hej!

Idag  blir det ett kort inlägg eftersom jag känner mig väldigt trött just nu. Jag skulle ha cyklat ikväll men eftersom det regnar ute och jag känner mig trött och har ont i halsen får det vänta tills imorgon på morgonen. Det kan ändå vara skönt att börja dagen med att träna lite:)

Dagen började med musikteori och alla tvåor samlades först i ett klassrum där vi blev indelade i grupper. Tyvärr får jag inte Micke som lärare i år och det tycker jag känns jättetråkigt med tanke på att han var så bra! Sen skulle ju han scanna in noter till mig och kanske hjälpa mig lite extra, därför hade det ju varit bra ifall jag hade honom även på de vanliga teorilektionerna. Nu hoppas jag att Micke kan hjälpa mig med noterna i alla fall för det verkar inte som att min assistent ska göra det. Men personen som scannar måste ju åtminstone kunna lite punktnoter eller i alla fall veta lite hur det ska se ut när man har scannat in vanliga noter, att scanna in punktnoter var tydligen inte särskilt lätt. Första lektionen i musikteori var i alla fall helt okej, vi repeterade mest saker som vi gick igenom förra året. Jag märkte verkligen att det behövdes eftersom jag hade glömt en del under sommaren. Tyvärr hade ingen förberett provet som alla andra fick göra idag men gehöret gick i alla fall bra för mig. Läraren jag har i år verkar ganska bra och jag hoppas att han är bra på att förklara saker för mig i år. Det är ju skillnad på vanliga noter och punktnoter för jag läser inte ens noter på olika linjer och läraren beskrev ju mest noterna på det sättet. Men det var ju inte lätt för honom att veta att han skulle ha mig, han fick reda på det samtidigt som jag och ingen hade talat om det för honom innan.

Nästa lektion var engelska där de andra fick fortsätta göra grammatikproven. Under en del av lektionen försökte jag hitta nyheter på engelska men jag lyckades inte hitta någon hemsida där det var gratis att läsa sådant. De som var klara med provet fick titta i tidningar som läraren hade med sig men det kunde ju inte jag göra. Det var verkligen skumt att jag inte hittade någon bra hemsida för nyheter finns väl överallt? Alla hemsidor jag hittade var antingen svåra att läsa på eller också kostade det pengar att få tillgång till innehållet. Läraren gick igenom svaren på grammatikprovet lite senare men jag hängde inte med eftersom hon bara skrev på tavlan, jag får be henne att rätta mitt prov sen när jag har gjort det.

Lunchen var god, vegetarianerna fick bakad potatis och de andra fick kebab. Efter det väntade jag på att spanskan skulle börja i över en halvtimme. När några gick och frågade ifall läraren var i skolan visade det sig att någon tydligen hade meddelat alla om att spanskan var inställd den här veckan. Men det kan omöjligt ha varit så eftersom alla elever som skulle ha spanska väntade på läraren idag och dessutom kom ingen ihåg att någon hade sagt det. Taxin kom i alla fall lite tidigare än vad den skulle ha gjort egentligen och jag var hemma redan vid tretiden=)

Bara efter första veckan i skolan har jag saker att göra och på söndag ska jag försöka få så mycket som möjligt gjort. Imorgon ska jag först träna, sen duscha och därefter äta en god frukost. Runt tolvtiden åker jag till Gröna lund där jag möter upp några trevliga människor i Uss. Vi kommer vara där några timmar och det ska verkligen bli roligt att träffa alla! Sen har jag ju faktiskt inte varit på Gröna lund i år, även om jag har tröttnat på det känns det som att jag åtminstone måste besöka tivolit en gång om året nr jag ändå bor nära Stockholm. De har en ny attraktion i år som jag måste testa, den ska tydligen vara rolig:) Imorgon kväll åker jag till en restaurang för att träffa min mormor Lia och mina kusiner Elsa och Mathilda. Lia fyller nämligen år idag, grattis till henne! Nina och jag skulle ha ringt och sjungit för henne idag men hon pratade redan med någon förut och därför blev det inte av, jag får sjunga för henne imorgon istället:)

Jag skulle behöva hjälp med en sak och det är att hitta en bra låt tills på måndag. Ensemblen är inställd nu tre veckor framåt för att sångare och instrumentalister ska jobba för sig. Sångarna kommer jobba med en person och träna på att framföra en låt på ett bra sätt. Jag tror att det handlar mycket om att sjunga med inlevelse och att kunna uttrycka sig på ett bra sätt när man står på scen. Jag behöver ju träna på att röra mig på scenen och lära mig hur man visar någonting med rörelser, kanske ansiktsuttryck och sådant, det ska bli intressant att jobba med det nu. Tills på måndag ska man ha hittat en låt som man tycker mycket om och som man skulle kunna framföra bra, har ni några förslag till mig? Ett förslag har jag redan fått av Rebecka men jag är inte säker på att den låten finns, så kom gärna med förslag om ni kommer på någon låt som ni tror skulle passa mig=)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: emma

Du vet redan vad jag tycker, men jag säger det igen: glitter in the air! Kanske inte just den här gången men någon gång i alla fall?

2009-08-29 @ 17:31:35
URL: http://hopelosthead.blogg.se/
Postat av: Christoffer

Åh, sånglektioner, var länge sen, likaså träning i att röra sig så det såg verkligt ut.

2009-08-29 @ 21:24:19
URL: http://bomletoken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0