Torsdag, dagen började i alla fall bra

Hej!

Den här dagen började ganska bra, det kändes nästan inte alls jobbigt att gå upp imorse plus att jag kände mig ganska glad. Jag tänkte på lovet som börjar imorgon och på lite andra roliga saker.
På samhällskunskapen fick jag veta att min lärare fortfarande är sjuk eller om han är borta. Vikarien vi hade istället var sådär, han förklarade inte lika bra som min lärare tycker jag men alla föreläsningar kommer ändå att finnas så att jag kan läsa allt senare. Vi började jobba med Europa och EU, det verkar ganska intressant men ganska komplicerat att lära sig vissa saker om hur det styrs och så vidare.
Musikteorin gick ganska bra, vi jobbade med rena molltonarter och durtonarter. Jag förstod ganska snabbt hur man skulle göra men däremot var det många andra som tyckte att det var svårt. Dem flesta börjar bli bra på intervaller nu men det finns fortfarande några som inte hör skillnad på intervallerna. Under min musikteorilektion gick vi igenom tonarterna igen men min lärare såg att jag förstod det nu. Förutom det jobbade vi lite med olika ackord och jag fick höra hur de låter och försöka höra skillnad på två av dem, det gick ganska bra till slut.

På lunchen pratade Ellen och jag om lite allt möjligt. Jag kände mig glad eftersom det skulle vara lov snart och såg fram emot dagens sista lektion, engelska. Jag har ju i och för sig musikteorin efter engelskan men det är en kort lektion som alltid brukar gå snabbt. Jag lär mig mycket av att få en liten stund själv med läraren varje vecka.
Vi började med att leka lekar på engelskan, vi satt i en ring och skulle säga olika ord som vi tänkte på. Om någon sa sommar skulle nästa person säga det första ordet den tänkte på, till exempel sol. Det var ganska lätt men jag fick ganska svåra ord, någon sa nål, vad skulle jag säga då? Jag sa bara något konstigt men när någon sa ordet svamp sa jag mat. Vi lekte också en lek där varje person skulle säga ett eller några ord, sedan skulle man göra en saga tillsammans, det gick inte så bra men ändå:) Efter det gick vi igenom planerigen av engelskan som är kvar, vi har ett moment plus ganska många prov kvar, jobbigt menmen. Det känns som att jag snart kan börja längta till sommarlovet men först kommer påsken och sen är det ändå ganska många veckor kvar.
När några skulle göra provet i hörförståelse stannade jag kvar eftersom jag ville lyssna lite på människor som pratar engelska. De lyssnade på samma text som jag hörde föra gången och jag förstod faktiskt mer idag än vad jag gjorde när jag själv satt och skrev. Men det beror nog en del på att jag bara kunde lyssna idag och slapp skriva ner det jag hörde. När jag ska skriva och lyssna samtidigt blir jag alltid stressad vilket känns jobbigt. Hoppas att jag får godkänt på hörförståelsen på nationella provet.
På engelskan märkte jag det som inte fick hända... När jag startade datorn var alla filer borta, ingenting fanns kvar. Det var som att datorn hade installerat om sig, den enda skillnaden var att en del program fanns kvar plus att jaws fungerade. Jag fick panik såklart och startade om datorn flera gånger, ingenting hjälpte. Min assistent blev också stressad sa han men han lät helt lugn när jag förklarade problemet vilket fick mig att bli ännu mer stressad. Om jag hör en lugn person när jag känner sådär känns det oftast ännu värre. Musikteorin klarade jag ju av som sagt men jag satt hela tiden och tänkte på alla filer i datorn, att de var borta...

När jag kom hem startade jag datorn igen och nu sitter jag här och bloggar från den här bärbara datorn. En del av filerna är fortfarande borta men som tur är har jag kunnat hitta en del av filerna när jag sökte efter dem. Sedan har jag en del på ett usb-minne där jag ibland sparar filer. Alla textviewböcker är borta men de kan jag installera om i skolan imorgon. Jag har inte riktigt kommit på allt som har försvunnit än men nu har jag i alla fall kvar en del av wordfilerna. När jag startade word var man tvungen att installera om det på något sätt men det fungerade som tur var:) Men det känns jobbigt för en del av det som min assitent har scannat in är borta och nu måste han göra om arbetet. Jag räknade inte med att datorn skulle radera alla filer idag och jag sparar bara en del på usb-minnet eftersom jag har väldigt många filer.
Jaws är väldigt konstigt och jag kan inte ändra vissa inställningar men det går ganska bra att läsa, det är ju huvudsaken. Nu får jag hoppas att datorn är snäll mot mig ett tag framöver för jag orkar inte med att saker försvinner igen. Mitt påsklov får inte förstöras av att datorn slutar fungera eller något liknande. Men jag har märkt att datorn har börjat bli äldre för den blir varm mycket snabbare än förut plus att fläkten ibland låter jättehögt när jag inte ens har haft på datorn länge.
Jag måste fortsätta att leta efter försvunna filer nu.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0