Onsdag, skulle ha haft matteprov idag

Hej!

Idag är det tyvärr inte lika varmt som igår men solen skiner i alla fall ute. Det känns skönt att stå där det inte blåser särskilt mycket för där känns det ganska varmt.
Dagen började med idrott där vi hade en vikarie. Lektionen var i skolan vilket jag tycker var bra eftersom jag då inte behövde åka till midsommarkransen. Vi jobbade i grupper och svarade på olika frågor om värdlshälsoorganisationen. Jag tror att alla grupper höll med om att man kan må bra trots att man har ett handikapp för det kan man ju absolut göra! Handikappade kan ju för det mesta träna på något sätt plus att de kan må bra både socialt och fysiskt. Det stod i världshälsoorganisationen att man har bra hälsa om man mår bra psykiskt, fysiskt och socialt och om man inte har något handikapp eller annan sjukdom. Men det som vi läste skrevs tydligen på 1940-talet och då tyckte man ju inte som man gör nu, tur det:) Alla grupper skulle redovisa för resten av klassen vad vi tyckte om tre frågor i slutet av lektionen, det gick ganska bra.

Efter lektionen pluggade jag matte eftersom vi skulle ha prov på kapitlet om geometri idag. Det gick ganska bra att plugga och jag kände mig nästan inte alls nervös innan provet som jag annars alltid brukar göra. Jag gick till klassrummet och hade kopplat upp datorn och märkte då att min miniräknare inte fungerade. Jag tror att batteriet var slut på den men det har faktiskt räckt i ungefär två år vilket är ganska länge. Min assistent skulle såklart ha fixat nya batterier till mig men när jag tittade bland mina mail när lektionen skulle börja hade inte min lärare mailat mig. Vikarien sa att han inte kunde göra något åt saken och jag fick alltså gå ifrån lektionen utan att ha gjort provet. Vi får se om jag hinner göra provet innan påsklovet för jag har knappt någon håltimme kvar den här veckan, kanske kan jag göra provet hemma men det är ju inte säkert på grund av att skolan kanske tycker att någon ska sitta och titta medan jag gör det. Men det är väl kanske inte särskilt viktigt för jag skulle inte fuska, det är ju bara jag själv som förlorar på det i så fall. Sen kommer det märkas om jag fuskar för om jag gör det skulle jag ju få alla rätt på provet och det kommer ju inte hända. Men jag får se hur allt blir, störande att jag inte kunde skriva provet idag i alla fall. Jag borde inte behöva anmäla mig till omprov för det är ju inget omprov och dessutom har jag ju inte varit sjuk eller något liknande idag.
Istället för att göra provet satt jag och hade ganska tråkigt tills jag kunde gå och äta lunch.

Efter lunchen kom Rebecka och hämtade mig och vi åkte till gymmet för att träna lite. Det kändes skönt att göra någonting på håltimmen för annars hade jag bara suttit i skolan och haft tråkigt. Idag började jag med att cykla lite, träningscykeln jag testade idag kändes mycket skönare än vissa andra cyklar jag har testat. Men lite senare testade jag en annan cykel som inte alls var lika skön. Efter att ha cyklat tränade jag i alla fall armarna väldigt mycket på några olika maskiner plus att jag testade att träna magen på en sak men det gick inte alls bra. Jag använde för det mesta armarna istället för magen för jag förstod inte riktigt hur jag skulle göra för att använda magen på maskinen. Jag gjorde några armhävningar istället för det var lättare:) Jag hann precis komma i tid till svenskan efter träningen och det var ju bra. Jag kanske träffar Rebecka igen på fredag eller lördag för hon åker bort nästa vecka.
Vi fortsatte att jobba med säerna och jag har valt att jobba mer med en text som heter Ensam och ledsen. Man ska sammanfatta texten och skriva ett brev till författaren och det ska vara klart tills på fredag, eller vi får en lektion till på oss att jobba med det. Om jag inte hinner klart då får jag jobba under lovet men det vill jag helst inte göra och därför ska jag kanske jobba med det ikväll eller imorgon. Idag hann jag i alla fall komma en bit med sammanfattningen men det var faktiskt ganska svårt att skriva den tycker jag.
Nu ska jag sjunga lite hade jag tänkt.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0