Onsdag, idrott, möte och lite annat

Hej!

Igårkväll visade det sig att min miniräknare var helt död för det hjälpte inte med att byta batterier. Men jag hade märkt att den började glappa ibland för några gånger slutade den gunera men när jag skakade den kom den igång. Eftersom Nina jobbar på syncentralen kunde hon byta ut miniräknaren och jag har redan fått en ny, det känns bra:) Jag var nära på att tro att min milestone hade slutat fungera också men som tur var var det bara laddaren som hade bestämt sig för att inte fungera i mitt rum. Det kanske är fel på något uttag men det skulle jag inte tro eftersom min dator fungerar utmärkt när jag har den i samma uttag.
Dagen började med idrott vilket kändes skönt för förra gången var det ju bara teori och gången innan det hade vi ingen vikarie. Nu är Ola tillbaka i skolan i alla fall, vi började lektionen med att jogga i tjugo minuter. Det var inte lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara men ibland gick jag snabbt istället för att jogga, eller jag gjorde någon blandning av att jogga och gå snabbt ibland. I början kändes det ganska jobbigt men när man väl hade kommit igång kändes det bättre. Nu känns det fortfarande i benen att jag har joggat för de gör lite ont, jag kanske får träningsvärk imorgon.
Efter att ha joggat skulle vi gå någon hinderbanan, eller det enda man skulle göra var step up, springa korta steg, springa snabbt och jogga. Jag fick ganska ont i min fot som jag trampade snett med för ett tag sen, när jag gick upp och ner på bänken gjorde den ont, sen kanske jag råkade överanstränga foten lite när jag joggade. Därför tog jag det ganska lugnt på den övningen. Det sista vi skulle göra var olika magövningar raka och sneda sit ups, plankan och någon övning där man lyfte benen. Alla övningar tränade magen och jag fick lite ont efter ett tag men jag trodde att vi skulle göra övningarna sex gånger i rad och därför ville jag inte anstränga mig jättemycket de tre första gångerna eftersom jag förberedde mig på att orka lika länge till men Ola avbröt övningen efter tre gånger eftersom han trodde att vi skulle få jätteont i magen imorgon annars.

När jag kom till mattelektionen fick jag veta att läraren skulle gå igenom provet idag. Därför kunde jag ju inte sitta och lyssna på det men de som ska göra omprov fick göra det, i och för sig får de ett annat prov men det kanske jag också får sen, jag vet inte. Jag tittade igenom kapitel sex som handlar om grafer och kordinatsystem. Åh, det är verkligen helt omöjligt att förstå tycker jag! Men jag ska leta fram bilderna till det och titta på dem under nästa lektion, då går jag nog till stödmatten. Men om jag får g på sista provet gör inte det särskilt mycket eftersom jag har fått vg och vg- på alla andra prov, i och för sig vet jag inte hur det går för mig på geometriprovet men ändå.

Efter lunchen tränade jag lite noter innan mötet skulle börja halv två. Nina, två personer från syncentralen, min assistent och två av lärarna på Kulturama var med där. Först pratade vi om musikteorin och vi ska ansöka om att få någon som kommer två timmar i veckan nästan år som jag kan fråga om jag undrar saker med noterna. Jag ska vara med på lektionen med klassen och tydligen får man inte två år på sig att läsa musikteori a men jag får göra provet efter sommaren om jag märker att det går dåligt på det diagnostiska provet som vi kommer göra innan provet. Jag får lära mig allt på en månad, härligt, eller inte men hoppas jag klarar att få mvg för det vill jag! Gehör tycker jag är lätt och att läsa punktskriftsnoter är inte jättesvårt det heller. Men det är bara ett prov som avgör vilket betyg man får, det är lite jobbigt men samtidigt skönt för om jag klarar det, då har jag direkt mvg. Nu är det bara att plugga och lära mig allt, det ska jag klara! Jag orkar inte vänta med att göra provet till efter sommaren, då kommer jag ju ha glömt allt gehör säkert plus en del med noterna eftersom jag inte kommer orka plugga så mycket då men det är ju mitt val hur jag vill göra. Men vg måste jag i alla fall få för annars är det dåligt.

Med datorkunskapen bestämde vi att jag ska ha ett prov på word innan sommaren men att jag ska göra allt annat nästa år, jobbigt men det är tydligen bestämt så. Min lärare är bara på Kulturama en gång i veckan och det gör att det blir svårt att hitta tider då vi kan träffas men nästa år ska jag förmodligen byta till den andra datorkunskapsläraren som jag tycker verkar jättebra! I år ska jag alltså bara träffa läraren två gånger, först för att gå igenom vad jag behöver kunna i word och sen ha provet vid något annat tillfälle. Vi får se vilka tider läraren väljer, jag hoppas att det blir en bra tid för mig men läraren kommer såklart ta en tid som passar honom bra men hans schema verkade vara väldigt fullt på onsdagar.
Min assistent kommer bara jobba sjuttiofem procent med mig nästa år och det innebär ju att det blir mindre än fyra dagar i veckan. En sak som är jobbigt med att han jobbar mindre är att det alltid är bra att han är i skolan hela tiden ifall han plötsligt skulle behöva vara med och hjälpa mig på något sätt. Ibland ser vi ju filmer eller gör annat som jag behöver hjälp med, det händer i alla fall inte så ofta. Men en bra sak med att han inte jobbar hela tiden är att jag då får klara mig mer själv. I höst måste i alla fall den andra datorn fungera för annars går det ju verkligen inte att han ska jobba mindre. Undrar om de lägger ett schema för min assistent då eller om jag får bestämma när jag vill att han ska vara med men det märker jag, på vissa lektioner vet jag ju säkert att han inte behövs som på sånglektionen, ensemblen och musikteorin. Med idrotten bestämde vi att Mattias ska vara med oftast men att Rebecka ska vara met om jag behöver duscha eller vara i ett omklädningsrum.
Förutom det pratade vi inte om något mer på mötet, inte vad jag vet i alla fall. När klockan var lite över halv tre gick jag eftersom svenskan började. Idag fick vi skriva ännu ett brev där vi ska jämföra två essäer, jag hittar ingen essä som jag kan jämföra med essän Ensam och ledsen, det är ju nästan omöjligt. Tills på fredag ska brevet vara färdigt och då börjar vi skriva de riktiga essäerna, då ska man jämföra två av essäerna vi har läst, samma essäer som man skrev om i brevet. Brevet var en förberedande uppgift inför det. Men jag är dålig på att jämföra saker, dra slutsatser och tänka själv och det verkar svårt att skriva själva essän men g eller vg borde jag klara, jag satsar på vg bestämmer jag nu.
Nu ska jag ta det lugnt en stund och sedan försöka skriva mer på det där brevet.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

75%! Är det riktiga 75%, alltså 35 timmar i veckan, eller är det 75% av den tid du går i skolan?



I vilket fall så funkar ju inte det om du känner att du behöver mer hjälp än så. Då måste han ju jobba mer, men om du inte behöver mer hjälp än så, då är det ju grönt...

2009-04-19 @ 22:32:09
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0