Måndag, vecka sjutton har börjat

Hej!

Imorse hade jag ingen engelska eftersom vi har nationella proven där man ska prata den här veckan. Jag ska vara där på torsdag istället, det var skönt med lite sovmorgon idag:) Däremot var taxin fem minuter sen vilket gjorde att jag blev sen till ensemblen. Taxichauffören som kör mig på måndagar kör ganska segt, jag tycker bättre om dem som kör snabbt. Min assistent beställde om taxin till mig i fredags och tog den senare än vad jag tyckte fick jag reda på efteråt menmen. Vi sjöng de gamla vanliga låtarna plus att vi lyssnade på lite nya låtar. Jag fick höra en låt som hette Walk this way som jag inte tyckte särskilt mycket om men när jag träffade min lärare senare idag sa han att han har hittat en låt som han tror passar mig. I och för sig sa han att det var en rocklåt och jag tycker inte om att sjunga rock men Easy känns för lugn att uppträda med på avslutningskonserten. I julas sjöng jag ju en lite rockigare låt så i och för sig skulle jag kunna ta något lugnare nu men inte Easy kanske, jag får se vad jag väljer. Undrar varför inte jag kan sjunga rock men det kanske är för att jag inte har gjort det särskilt mycket eller för att jag inte har en sådan röst.

Kören var helt okej, vi sjöng som vanligt de där två låtarna, Aquarius och För kärlekens skull. Ibland känns det som att vi sjunger mer än andra veckor för idag fick till exempel de som sjunger basstämman sjunga samma sak fem gånger innan läraren blev lite nöjd. Idag fick i alla fall några vara solister till låtarna och det lät bättre då. För kärlekens skull tror jag att några tycker är ganska seg för det är inte särskilt många som sjunger starkt då men på Aquarius verkar det som att alla vaknar och sjunger mer.
Idag var första gången jag testade att gå på stödmatten och den var faktiskt ganska lik den vanliga matten. Den enda skillnaden var att alla verkade ligga ganska olika och plugga på olika saker, jag har börjat med det sista kapitlet nu och i alla fall kommit en liten bit. Efter att ha fått en förklaring på hur man räknar ut tal på x och y-axeln förstod jag i alla fall lite bättre. Än så länge förstår jag dock inte exakt hur man ska göra och det tar väldigt lång tid för mig att se vilka siffror som pilarna pekar på eller vad man ska säga. Men nu är det sista rycket och efter det här kapitlet är matte a-kursen slut, nationella proven är kvar också men ändå.
På kontaktlärarmötet bad jag om att få ledigt den sista lektionen på fredag och det fick jag! Nu slipper jag skolka eller göra något annat sådant, Ola skrev in det som giltig frånvaro idag:) Men jag får fråga svenskläraren vad de andra ska göra på den lektionen och försöka göra det på tåget. Jag har bestämt mig för att ta med mig datorn till Östersund, dels för att jag kommer ha tråkigt på tåget och dels för att min punktskrivare fortfarande inte är lagad och jag har grammatikprov på måndag. Annars hade jag ju kunnat skriva ut några papper och plugga på det sättet men nu måste jag bära med mig datorn istället. Rebecka tar med sig sin dator så då är det lika bra att jag också gör det.
Ola spelade upp en väldigt deprimerande låt idag, jag minns inte vad den hette men kanske någonting med Man vänjer sig. Sångaren sjöng bara om att allt verkade kännas jobbigt och tråkigt i hans liv. Men det blev samtidigt lite roligt att lyssna på låten just därför att han verkade ha det sådär jobbigt.

Rebecka kom lite innan halv sex och vi åkte till träningen tillsammans. Hon ville följa med och se hur showdown gick till innan hon följer med mig på sm. När vi kom dit fick vi vänta ganska länge innan någon annan kom, en stund var jag rädd för att ingen skulle komma. Men till slut kom Lappis och Sofia och vi var de enda som spelade idag. Det gick ovanligt dåligt för mig idag tycker jag men jag fick spela hela tiden vilket säkert gjorde att jag fick ganska bra träning nu innan helgen. Mina servar har börjat bli dåliga igen, det är sällan det blir mål när jag skjuter bollen på den högra sidan av bordet. Sen är jag dålig på att ta bollarna när de kommer på min högra sida, det går bara att ta dem ibland när jag har tur. Hoppas bara inte att jag kommer sist i helgen för i så fall är det ju bara att ge upp. Okej, någon måste ju komma sist men det får inte bli jag!
Förresten berättade Lappis att hans bror gick i samma skola som Sanna Nielsen förut, värsta coolt och grejer ju! Jag blev avundsjuk när jag fick reda på det, de hade pratat med varandra och allting.

När jag åkte hem med taxin tyckte taxichauffören att jag var jätteduktig som kunde knäppa säkerhetsbältet alldeles själv. Jag tänkte väldigt skumma tankar när han sa det, jag lärde mig ju att göra det när jag var liten. Men jag kanske ser yngre ut eller också är det många som tror att jag inte klarar av att göra saker för att jag är blind. Okej, en del saker klarar jag inte av att göra men en sådan lätt sak som att knäppa ett säkerhetsbälte kan väl alla? Men jag har varit med om att en del vuxna har pratat med mig som om jag vore mycket yngre än jag egentligen är, en del har gjort det varje gång de har träffat mig men vissa har slutat göra det när de har märkt att jag är som alla andra människor och kanske är lite smartare än de trodde innan. Vissa har blivit imponerade när de har sett mig göra saker som jag tycker är väldigt enkelt.
Nu måste jag svara för telefonen ringer.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Rebecka verkar schyst =)



Hm, ja, vissa människor tror ju typ att man är dum i huvudet för att man inte ser och att man inte kan göra någonting själv. När jag åkte till Stockholm en gång stannade taxichauffören på en mack och köpte lite fika. Han bjöd mig på en muffins och en Cola, jättesnällt, men han tog av pappret på muffinsen åt mig och frågade om han skulle öppna drickan också...

2009-04-21 @ 12:16:58
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0