Långfredag, påsklunch

Hej!

Igår chattade jag tills klockan var över tre, jag hade väldigt intressanta diskussioner med en vän som jag inte har hört av på ett tag.
Jag brukar tycka att långfredagen känns väldigt lång men i år har den här dagen till och med varit roligare än vissa andra dagar. Eftersom min familj inte är särskilt kristen har vi inte gått i kyrkan idag, däremot vet jag andra som har gjort det:)
Efter att ha ätit frukost och gjort mig i ordning idag sjöng jag lite medan jag väntade på att min mormor Lia och mina två kusiner Elsa och Mathilda skulle komma. Vissa dagar känner jag att jag måste sjunga och att det verkligen är hur roligt som helst men andra dagar då jag kanske känner mig lite nere tycker jag mest om att lyssna på musik utan att sjunga till. Tidigare sjöng jag mer än vad jag gör nu, undrar varför det är så men det kommer nog bara vara så under en kort period.

Alla kom ungefär vid tvåtiden som det var bestämt. Efter att ha hälsat på alla fick vi barn veta att påskharen hade gömt påskägg i trädgården. Vi skyndade oss ut för att leta efter dem, vädret har verkligen varit jättebra idag och jag har dessutom hört att det ska vara ännu bättre imorgon. Påskharen hade gömt sex små och ett stort påskägg. Jag hittade det stora ägget nästan helt själv:) Alla barn fick ett litet påskägg var och de vuxna fick dela på det stora ägget.
Innan lunchen hann vi vara inne i Lovisas rum och titta på en massa konstiga videor som bland annat spelades in i julas. Jag tycker inte att det var särskilt roligt eftersom det mest var Lovisa som var med på filmerna och sjöng falskt där, hon sjöng jättefalskt med flit alltså.
Påsklunchen åt vi ute vilket var skönt:) Jag åt Janssons frästelse, det brukar jag mest äta på julen annars men jag blev glad över att Lia hade lagat det idag:) Förutom det åt jag gravad lax, sill, sallad och såklart ägg! Ägg måste man ju äta när det är påsk, annars är det inte påsk! Maten var väldigt god och imorgon får jag påsklunch igen men då är det min farmor som lagar allt istället.
Efter lunchen pratade vi och åt godis, jag åt inte särskilt mycket. Jag vill inte äta för mycket godis innan påskafton eftersom jag vill vara riktigt sugen på godis då och kunna äta mycket.
Lite senare satt jag ute och lyssnade medan några andra jobbade i trädgården. Vi har någon sorts gräs som växer där som tydligen ser fint ut och några ville ha med sig lite av gräset hem och plantera det någonstans i sin trädgård. Det var roligt att lyssna på när de skulle dra upp lite av roten till gräset:) Elsa hackade sönder is i vår lilla damm och plockade upp stora isbitar, isbitarna var jättetjocka och det skulle ta flera timmar för dem att smälta även i solen. De smälter i alla fall snabbare utanför dammen.
Efter att de hade grävt upp tre små rötter var alla tvugna att åka hem. Det var roligt att alla kom:)

Klockan sju åkte Lovisa och jag till Björn, det var en kvinlig taxichaufför som det kanske bara har varit tre gånger tidigare för mig. Men hon verkade trevlig och var dessutom bra på svenska:) Efter att vi kom hit har jag tittat på Postkodslotteriet och Talang. Postkodslotteriet kan vara roligt att se ibland eftersom man kan lära sig en del plus att det är underhållande.
Som vanligt var det en hel del bra i Talang, de två sista tjejerna som sjöng och dansade var duktiga tycker jag. Jag hörde visserligen bara när en av tjejerna sjöng men det var bra även om man ibland hörde att hon tyckte att det var jobbigt att sjunga och dansa samtidigt:) Sedan var det en tjej som sjöng High way to hell som jag tycker var jätteduktig! Rock passade verkligen henne! Man såg att tre systrar som sjöng gick vidare men tyvärr fick man inte höra särskilt mycket av deras sång, det jag hörde var i alla fall bra. En kille som dansade var tydligen jättebra för publiken applåderade jättemycket och juryn sa att det var det bästa de hade sett på länge. En kille som går i min systers skola och är bra kompis med Kim var med och spelade gitarr men han gick tyvärr inte vidare.
Nu ska jag lyssna lite på musik och ta det lugnt.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Då är det ingen riktig påsk för mig då =P ägg är inte gott.



Ja, sent har det ju blivit de senaste dagarna. 2:30 igår, 1 i fredags, 3 i torsdags och 2 i onsdags... men så ska det vara! =)

2009-04-12 @ 19:02:33
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Ronja

Jag har inte heller ätit några ägg. Har inte fått några påskägg, lite synd men jag fick ju min choklad istället! Även om presentkortet var från i sommras så..när jag får påskägg är det oftast mer godis, men det här var troligtvis mycket dyrare godis.

2009-04-12 @ 20:02:52
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0