Tisdag, prov om två veckor

Hej!

Jag sov mer inatt än igår natt vilket var bra.
Nu så sitter jag hemma, min lillasyster Lovisa är i mitt rum. Lovisa vill att jag ska skriva på en sida som heter devote som är lite som blogg men den är svårare och jobbigare tycker jag. Den ser nog däremot lite finare ut. Lovisa ville ha godis också så jag bjöd henne på det och nu så har hon gått.

Dagen började med kultur och idéhistoria, rätt okej. Vi fortsatte att prata lite om det trojanska kriget och vad som hände efter det. Vi pratade om Iliaden och lite sådant.
Efter det så hade vi öppen scen, de informerade om en hälsovårdsdag som vi ska ha nästa tisdag och så uppträdde några av sjuorna plus de som går tredje året på danslinjen. Sjuorna sjöng jättebra faktiskt, de spelade lite teater också kan man säga. Jag satt bredvid några tjejer i min klass. Vi åt lunch tillsammans också, idag så var det någon sorts biffar som var ganska goda. Det var ganska många från min klass som satt vid samma bord som jag och vi pratade om lite allt möjligt.

Lite senare idag så skulle Magdalena ha sin pianolektion och Ellen ha sin sånglektion så då fanns det inte så mycket för mig att göra. En del av klassen hade gått hem eftersom att vissa hade nästan tre timmar håltimme och så var det några som hade ensemble innan jag. Jag gick upp till rummet där Mattias satt och scannade in svenska till mig, det har gått ganska bra för honom idag. Han har scannat in det första svenskaarbetet som vi jobbar med, vi är tyvärr nästan klara med det. Men när vi hade ensemble så scannade han in lite annat från svenskan.

På ensemblen så började vi att sjunga 50 och 60-talslåtar! Blues som jag förut trodde att jag aldrig skulle tycka om har jag faktiskt börjat att tycka om lite. Det är väldigt bra att vi jobbar med olika musiktilar och att man får lära sig att sjunga och spela till olika sorters musik tycker jag. Vi gick igenom två låtar idag, en av dem hette Oh Carol, vet inte hur det stavas. Den låten var ganska lugn medan den andra låten som vi sjöng var en rocklåt. Vi sjöng trestämmigt idag vilket gick ganska bra. Båda låtarna passade väldigt bra för min röst, de var i en bra tonart, men en av de andra i min grupp tyckte att låtarna var väldigt låga. Jag ser i alla fall fram emot att få sjunga fler 50 och 60-talslåtar senare.

Om två veckor så har jag mitt första musikprov. Det handlar lite om noter, hur olika tecken ser ut, repristecken och så vidare. Läraren som jag hade i ensemble idag gick på en kurs förra veckan där han lärde sig lite om punktskriftsnoter, hur man skriver noter och lite annat. Vi får se hur provet blir för mig, han skulle ringa och fråga någon om det imorgon.

Det var en del bilköer när jag åkte hem idag men så kommer det nog oftast att vara. Jag orkar inte skriva mer just nu för jag känner mig väldigt okoncentrerad och lite trött.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Elsa

Se till att du ka göra något skolarbete under tiden du sitter i bilkö då! Jag läser ALLTID igenom mina kemianteckningar för dagen på tunnelbanan hem, det gör att jag förstår och kommer ihåg mkt bättre!

Eller om du tycker det är jobbigt att läsa i bilen så testa att spela in något som är relaterat till det ni pluggar så kan du lyssna genom det (eller spela in lite av lärarnas föreläsningar?)

2008-09-16 @ 18:33:16
URL: http://minipinan.blogg.se/
Postat av: Vispen

Tack Elsa, det var ett bra förslag.

2008-09-16 @ 18:35:35
URL: http://vispen91.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0