Tisdag, hälsovårdsdag

Hej!

Igårkväll så pluggade jag faktiskt lite, det var bra men jag har en del att göra idag också. Jag är i alla fall hemma två timmar tidigare än vad jag brukar på tisdagar. Vi hade nämligen hälsovårdsdag i skolan idag. Hela klassen var inte där idag tror jag, i alla fall inte på den sista lektionen för då så var vi bara 21 elever när vi annars är ungefär 30.
På morgonen så skulle vi träffa skolsköterskan. Jag tycker att hon verkar bra, vi fick fylla i en enkät med olika frågor. Frågorna handlade bland annat om hur vi mår, hur vi trivs på gymnasiet, hur vi äter och lite annat. Skolsköterskan gjorde frågorna med mig eftersom att en del av dem kanske var lite privata, jag tycker inte att det var så farligt men ändå. Jag svarade såklart nej på att jag har dålig ekonomi, dricker drycker med alkhol, röker eller snusar eller tar droger. Men däremot så skrev jag att jag sover dåligt på nätterna och att jag inte alltid äter frukost på morgonen tyvärr. Jag känner mig aldrig hungrig så tidigt på morgonen, sedan så har jag lätt för att må illa om jag åker bil på morgonen.

Efter den korta lektionen med skolsköterskan så hade jag rast i ungefär en timme. Då passade jag på att skriva ut lite saker som jag behöver ha på punktskrift, engelskaglosor och låten som jag sjunger på sånglektionerna just nu. Provet på tisdag kommer jag att göra fick jag veta idag men jag har inte fått några papper än så jag vet inte hur alla tecken ser ut på punktskrift. Men jag ska få allting så fort som möjligt. Vi ska ha lärt oss hur repristecken och lite andra tecken ser ut.

Efter rasten så fick vi lyssna på en föreläsning som handlade om droger. Det var två personer som kom och pratade om det, väldigt intressant faktiskt. De skrev ner både positiva och negativa saker med att ta droger och så. Än så länge så tycker jag att man kan ha roligt utan att behöva ta någon sorts droger eller alkhol och jag hoppas att jag aldrig ska behöva bli beroende av något sådant. Men jag tror att det är ganska lätt att bli beroende av till exempel droger eller alkohol, lättare än vad man tror i alla fall. Det är ju ganska många ungdomar som festar och då blir det oftast så att man dricker när man gör det. Vissa känner sig då gladare och får bättre självförtroende. Sedan så kan man ju bli beroende om ens kompisar till exempel röker, vissa känner att det är coolt att röka och då börjar de göra det bara för att inte hamna utanför. Jag känner många som röker och som gärna skulle vilja sluta med det men som inte kan göra det. Jag tycker i och för sig att det självklart kan vara okej att dricka lite ibland eller att kanske feströka som en del gör. Man känner kanske själv vad som känns lagom men om man har svårt att sätta en gräns och själv känna när det räcker så kan det ju vara jobbigt. Om man vet om vilka risker man tar när man röker, dricker tar droger eller gör något liknande så tycker jag att man själv får bestämma hur man vill göra sen. Men jag tycker att alla som behöver någon hjälp med det verkligen ska få hjälp och det är ju jättebra att det finns olika ställen där de hjälper människor som har problem med olika saker.

Efter lunchen idag så samlades klassen för att träffa Ola som är min mentor. Vi gjorde heta stolen och andra saker där man fick diskutera olika ämnen och säga sina åsikter. Som vanligt så pratade jag inte så mycket men det var roligt att få höra en del av de andras åsikter. Jag pratade i alla fall lite med andra idag men inte inför hela klassen.
Några ämnen som vi pratade om var alkohol, musikteori och hur vi skulle göra i olika situationer.

Nu så ska jag lägga mig och vila lite innan jag ska plugga.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Såna där föreläsningar är faktiskt intressanta att lyssna på =)

2008-09-25 @ 15:52:28
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0