Måndag, femtonde september

Hej!

Det var lite svårt att komma på en rubrik idag så det fick bli dagens datum.
Jag hade svårt att somna igår, jag hade lite ont i huvudet så det var jobbigt. Jag var trött i skolan idag men inte lika trött som förra måndagen faktiskt.
Engelska var första lektionen, vi läste igenom första kapitlet i boken i olika grupper. Det gick inte så bra för mig att läsa högt men ändå. Sedan så skulle vi svara på frågor som inte fanns i min bok eftersom att jag har en äldre version, väldigt irriterande. Vi har svaren på frågorna plus en del glosor tills nästa vecka. Jag måste kolla upp det och scanna in det i datorn.
Engelskan känns i alla fall mycket svårare på gymnasiet än i nian, jag förstod det mesta som vi läste om i alla fall. Men jag tycker att det är svårare ord plus att texterna är längre.

Ensemble var nästa lektion, det är ju roligt att sjunga och spela tillsammans med andra människor så det är verkligen roligt att vi har ensemble två gånger i veckan. Vi jobbade som vanligt med blueslåtar idag, det var helt okej men snart så ska vi börja med andra låtar, 50 och 60-tal tror jag.
Efter det så var det lunch, potatisbullar, helt okej.
Det var förresten en som kom och installerade mina notprogram till datorn idag, Dothit, ett program där man skriver in punktskriftsnoter och Finale, ett program där man skriver in vanliga noter.

Körsång var idag också! Vi sjöng upp och sen så fick vi testa att sjunga i olika stämmor och sedan byta stämma ibland, det var roligt men svårt. Som förra veckan så var det några som fick sjunga för körläraren för att se om de är alt eller sopran. Killarna är ju bas eller tenor. Jag var alt i alla fall som jag alltid har varit. Det skulle vara roligt om jag utvecklades mer så att jag senare kan sjunga högre toner men det kommer jag säkert att göra på tre år, hoppas jag i alla fall. Nu så kommer jag inte alls högt men däremot ganska lågt. Man har ju olika röster och tyvärr så är jag alt, jag önskar att jag vore sopran! Det är mycket finare att kunna sjunga höga toner ju! Det är förresten en i min parallellklass, kommer inte ihåg vad han heter, som spelar gitarr och sjunger hur bra som helst, han skriver dessutom egna låtar.

Näst sista lektionen var matte, vi började att jobba med bråk och lite annat. Det var ganska lätt, det är bra att vi börjar med repetition och det mesta av matte a-kursen är ju repetition av saker man har jobbat med på högstadiet. Matten känns faktiskt ganska lätt nu vilket känns skönt, den hade jag ju svårast för i nian men senare i år så kommer det nog uppgifter som jag kommer att tycka är hur svåra som helst! Men matteläraren förklarar verkligen saker jättebra och på ett sätt som gör att jag förstår.
Vår mattelärare pratade med alla i klassen idag och frågade om någon behöver extra stöd. Jag kanske kommer att behöva det senare när det kommer tal där det är mycket bilder.

Sist idag så hade vi kontaktlärarmöte. Först så tog vi upp lite frågor och sedan så hade vi åsiktsövningar. Vissa kallar det heta stolen. Vår mentor sa olika saker och så ställde man sig upp om man höll med eller satt kvar om man inte gjorde det. Det var roligt faktiskt. Efter det så slutade jag.

Ikväll så får jag se vad som händer, jag ringer nog upp några kompisar plus att Adam och jag bestämde att jag skulle ringa ikväll, vi pratar nästan varje dag. Det känns bra att Adam finns, vi känner ju varandra väldigt bra och så är Adam rolig att vara med såklart.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Potatisbullar är typisk måndagsmat och det är inte gott =P



Har ni heta stolen och sånt på klassrådet/mötet? =O det är ju lite roligt ju..

2008-09-16 @ 22:33:41
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0