Första vanliga dagen på gymnasiet

Hej!

Nu så har jag fått schemat, det ser ju ut ungefär som jag har skrivit tidigare. Onsdag är den jobbigaste dagen för då har vi mest ämnen som jag inte direkt tycker om. Men vi har något musikämne nästan varje dag.
En sak som känns lite jobbigt är att vi slutar halv sex på fredagar. Det känns lite jobbigt eftersom att man är så trött då, i alla fall jag. Men från fyra till halv sex så får man sjunga själv med en sånglärare. Jag får se vilken tid jag får, alla kanske inte behöver stanna till halv sex. Men jag brukar ofta ha lite otur så jag får räkna med det. Jag slutar alltså vid halv sex en dag, fem en dag och resten av dagarna runt fyra.
Men halv sex på en fredag är ändå okej eftersom att sång är det sista ämnet, om det hade varit engelska eller matte eller något annat sådant så hade det känts tråkigare. Sedan så får man ju ändå förhoppninsvis vila lite på helgerna, om man inte har så mycket läxor då. Det kommer vi säkert att ha, hoppas att jag klarar av det här och de andra två åren.

Imorse så vaknade jag i tid, jag gick upp och åt lite frukost faktiskt. I taxin så mådde jag lite illa men jag ska ändå försöka att äta lite varje morgon, det är ju bra för man får ju energi och så.

Skoldagen började klockan nio med att vi hade engelska. Mattias gick iväg en stund under lektionen för att träffa Nin från syncentralen. Min dator har kommit men de har inte hunnit skaffa lösenord eller vad det var så det kommer en datatekniker från syncentralen imorgon och installerar jaws och punktdisplay till mig. Nin visade Mattias lite olika saker idag, hur man scannar in saker till datorn och lite hur vissa saker på datorn fungerar tror jag.

På engelskan så presenterade sig först engelskaläraren, jag tror att hon hette Mia men jag är inte säker. Hon hade i alla fall ett barn som var sexton år som tycker om att spela hockey.
Vi gjorde först en namnlek där man skulle stå i en ring och hålla varandra i handen. Sedan så skulle man berätta lite saker om sig själv på engelska. Men man behövde bara säga några meningar. Samtidigt som man pratade så skulle man skicka runt någon grej som man hade runt halsen, jag förstod inte riktigt men när jag pratade så lade någon något skumt runt min hals.

Efter den leken så gjorde vi en till namnlek där man skulle säga sitt namn och sedan göra ett ljud, jag klappade till exempel händerna tre gånger. Namnleken var lite svår för man var tvungen att säga allas namn och göra allas ljud som hade varit innan en själv. Jag är inte så bra på att förklara men jag var tvungen att säga nästan allas namn och göra nästan alla ljud men det gick bra när jag fick lite hjälp. Det var svårt ibland för några visslade och gjorde ett ljud med munnen som inte jag kunde göra.

Sist på engelskalektionen så berättade engelskaläraren att vi kommer att ha tre prov nu först på terminen, idag så började vi med att ha prov på hörförståelse. Eftersom att Mattias inte var på lektionen och eftersom att jag inte har någon dator än i skolan så fick jag skriva med en kompis, Roshanak i min klass. Hörförståelsen var faktiskt inte så jättesvår tycker jag men jag hade ju sämst resultat av alla i hela min förra klass på hörförståelse i våras på naitonella proven. Jag vet inte hur bra resultat man måste ha på gymnasiet men jag var ju med Roshanak och jag tror att vi klarade de flesta sakerna man skulle lyssna på. Det var bara två dialoger där några pratade som jag tyckte att det var lite svårt att höra vad de gjorde i.

Jag fick hjälp av roshanak att gå till nästa lektion, det var snällt av henne att hjälpa mig tycker jag, Mattias hade frågat henne innan om hon kunde göra det. Men jag tyckte ändå synd om henne för att hon behövde ledsaga mig, hon hittade knappt själv. Men när jag sa till Roshanak att jag tyckte synd om henne så sa hon att jag inte skulle göra det men det gör jag ändå. Det finns ju tusen saker som är roligare att göra än att ledsaga folk, Mattias får åtminstone betalt för att göra det.

Nästa lektion vi hade var engsamble. Det var några i min klass som inte hade det idag men jag är glad för att jag hade det. Det var sex personer i min engsamblegrupp. Det var fyra sångare, en pianist och en gitarrist, min grupp har varken någon bassist eller någon som spelar trummor. Men Mattias kommer att spela trummor ibland när han hinner.
Läraren vi hade idag hette Gunilla och hon har varit sånglärare tidigare på ett annat gymnasium och så. Hon verkade bra i alla fall. Idag så började vi jobba med blues, vi sjöng igenom två blueslåtar.
Nästa vecka så kommer vi att få skriva egna blueslåtar, det verkar svårt så vi får se hur det går för mig. Det gick i alla fall bra att sjunga i grupp tycker jag.

Efter engsamblen så var det lunch, det var pyttipanna idag, det går att äta men det är inte direkt min favoriträtt. Jag måste be om att äta vegetariskt i matsalen också sen men det blev inte av idag för jag kände mig stressad.
Det var lite jobbigt med schemat innan för det stod olika saker på allas schema. Men efter lunch så hade i alla fall alla körsång. Våran läraren hette Kitte och hon pratade lite först. Sedan så fick vi sjunga upp och efter det så fick vi sjunga i olika stämmor. Jag stod bredvid Roshanak och hon hade jättestark röst, det var coolt. Hon vann förresten en tävling i lördags och nu så kanske hon får ett skivkontrakt, det är verkligen jätteroligt för henne ju!
Men det lät verkligen jättebra när alla sjöng tillsammans idag, när alla sjöng starkt så lät det jättebra tycker jag!

Den sista lektionen vi hade idag var matte. Matteläraren heter Stefan och han verkar väldigt bra. Det vi fick göra idag var att göra en diagnos. Diagnosen var tagen från ett nationellt prov som har varit tidigare. Mattias fick läsa frågorna för mig, ibland så kunde det bli svårt när jag inte kunde se talen framför mig. Men provet vi gjorde idag påverkar inte betyget, de ville bara se om någon behöver lite extra hjälp. Jag kanske skulle tycka att det var lite skönt för i nian så tyckte jag att matte var svårt, att se bilder till exempel. Jag tycker att det är jättesvårt att känna på en bild och sen kunna förstå den, allt sådant tar jättelång tid för mig. Jag har hört att matte b kan vara svårt för synskadade med det är ju en obligatorisk kurs men jag får hoppas att det går bra. Men jag skrev svar på de flesta talen idag i alla fall.
Det var två personer som blev utskickade från matten idag på grund av att de pratade och skrattade så mycket. Det störde mig lite men inte så mycket faktiskt, det enda som var lite jobbigt var när en del andra lämnade in sina prov väldigt snabbt och när jag nästan inte ens hade hunnit börja skriva. Men matteläraren pratade en del med mig under provet så det var därför som jag blev klar ganska sent med provet men jag hann i alla fall bli klar när man skulle vara klar.
Vi bestämde i alla fall att jag till att börja med ska vara med på de vanliga mattelektionerna och att Mattias ibland ska vara med.

Dagen har varit jätterolig och jag tycker om min klass väldigt mycket! Alla är jättetrevliga och verkar roliga att prata med. men än så länge så har jag nästan bara pratat med tjejerna i min klass, jag tror nästan att jag har sagt hej till alla tjejer. Men killarna har jag nog inte pratat med, idag så var det en kille som sa hej till mig så det var trevligt. Men måndagar verkar som en bra dag, vi har ju musikämnen två gånger den här dagen om jag nu har körsång. Det kanske stod på schemat men det stod inte på mitt schema först så jag kanske inte kommer att ha körsång men jag hoppas det för det var verkligen jätteroligt!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

halv 6! fy faan =P men tur att det inte var matte eller något sist i alla fall..



Usch, jag hatar muntlig matte. Det är så svårt att fatta när man inte läser det själv tycker jag och så kan jag inte koncentrera mig lika bra när någon sitter bredvid =P

men ni verkar ju i alla fall inte bara ha tråkiga ämnen =)

2008-09-01 @ 23:02:03
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0