En skön torsdag

Hej!

Torsdagarna är verkligen de skönaste dagarna för mig, jag slutar redan kvart över två men det är bra. Jag slutar ju väldigt sent resten av dagarna.

Idag så kom taxin och hämtade mig tjugo över åtta. När jag kom till Kulturama så berättade Mattias för mig att han hade sovit dåligt på natten, känt sig stressad igår och fått punktering på ett däck på hans bil imorse, det var tur att han kom till Kulturama i alla fall.
Innan samhällskunskapen började så stod jag och pratade lite med några från min klass.

På samhällskunskapen så fick vi först göra en utvärdering där vi fick skriva hur vi tyckte att förra veckan var, insparksveckan alltså. Jag skrev att jag tycker att det mesta var bra, det enda som ibland kunde bli jobbigt var att jag inte alltid visste vilka salar jag skulle vara i.
Min lärare i samhällskunskap heter Ulf och han verkade väldigt bra. Jag kunde faktiskt lyssna på honom hela lektionen fastän jag annars brukar ha så svårt att koncentrera mig. I och för sig så brukar första lektionen kännas lättast. Men Ulf pratade på ett sätt som fick mig att bli intresserad av ämnet. Idag så gick vi igenom vad a-kursen av samhällskunskap kommer att handla om, det låter faktiskt ganska intressant. Vi skrev också in några datum för när vi ska ha prov, jag gjorde inte det men jag kommer ihåg ungefär när proven är.
Efter lektionen så pratade jag lite med Ulf om att han ska maila allt som han lägger in på skolsidan som Kulturama använder, den fungerar inte för mig så alla lärare får maila mig istället.

Gehör och musiklära var nästa sak som stod på schemat. Idag så fick vi göra ett prov för att de ska dela in oss i olika grupper beroende på hur mycket musikteori vi kan. Jag kunde göra gehörsdelen, det första var lätt, man skulle höra om tonerna gick uppåt eller nedåt när en lärare spelade på ett piano. Efter det så skulle man skriva olika intervaller, vad de hette tror jag, det kunde jag inte göra för jag förstod inte riktigt men så svårt verkade det inte vara. Läraren spelade sedan en rytm på pianot och man skulle skriva in vilka notvärden det var, jag hade kanske kunnat det egentligen men jag skrev ingenting där heller. Sist så var det en övning där man skulle skriva om det som läraren spelade var dur eller moll. Jag tror att jag klarade det.
Den skriftliga delen av provet kunde jag inte göra idag men jag ska få göra den muntligt sen.
En bok på punktskrift har kommit, den heter någonting med musiklära och det är den boken som jag kommer att använda på musikteorilektionerna. Jag läste lite i boken men den verkar mest vara gjord för seende personer. Noterna står i olika linjer på svartskrift, vanlig text, det ser annorlunda ut på punktskrift. De förklarar allting i boken så att seende ska kunna skriva noter, det fungerar ju inte för mig. Men jag ringde en person som lär ut punktskriftsnoter idag och hon sa att jag, Mattias och min musiklärare kommer att få åka på en kurs sen där min musiklärare kommer att få lära sig lite om punktskriftsnoter.

Till lunch idag så var det grönsakssoppa med nudlar, den var god.
Mattias och jag tog en promenad efter lunchen som vanligt.
Engelska var sista lektionen idag och då hade vi prov på läsförståelse. Först så var det en text där det saknades ord som man skulle fylla i, man fick själv bestämma vilket ord som passade. Sedan så var det tre texter där det ibland saknades ett ord. Då skulle man välja mellan fem allternativ och det var verkligen jättesvårt, särskilt när jag inte kunde läsa själv! Mattias fick läsa om samma sak ganska många gånger, en av de tre texterna hoppade jag över.

Mattias sa att han skulle ringa min förra assistent Tini när jag hade åkt hem idag, han vill gärna att hon kommer och är med några dagar. Mattias känner sig lite osäker på datorn och hur man scannar och skriver ut saker på punktskrift. Så jag kanske får träffa Tini igen snart.
Jag skulle komma på positiva och negativa saker om Mattias idag. Vi känner ju inte varandra så bra än men jag sa att det positiva med Mattias är att han oftast är glad och pratar mycket. Det enda negativa jag kom på är att han snusar, det stör ju inte mig men det är ju dåligt för honom själv.

Igårkväll så började idol, jag har längtat efter att se det. Det finns inte mycket som jag tittar på men en del musikprogram kan vara roligt att se ibland. Men jag tycker mest att det var människor som sjöng dåligt igår, det var inte alls många som gick vidare. Men idag så är det säkert fler personer som gör det. Slutaudition ska i alla fall bli jätteroligt att se sen. Den nya juryn verkar väldigt bra tycker jag, de har ju skrivit låtar, jobbat med många artister och en i juryn har spelat in skivor tror jag att de sa igår.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Emma

Idol äger! :)

2008-09-05 @ 16:51:12
URL: http://hopelosthead.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0