En okej dag

Hej!

Jag kom hem nyss och jag är helt slut. Jag skulle bara kunna lägga mig och sova en stund så jag kanske ska göra det när jag har skrivit färdigt det här inlägget. Men jag kanske bara vilar lite förresten för om jag somnar så kommer jag att sova dåligt inatt, det gör jag i och för sig ändå så egentligen så skulle jag kunna sova snart. Imorgon så kommer jag nog förmodligen att vara tröttare än idag för då slutar jag inte förrän tio över fem, idag så slutade jag tjugo över fyra.

Idag så åkte jag till Kulturama tjugo i nio, det var skönare än vad det kommer att bli imorgon då jag åker till Kulturama klockan halv åtta redan. Då behöver jag i alla fall inte duscha.
Första lektionen vi hade idag var en hundrapoängskurs som vi kommer att läsa i två år. Kursen kallas kultur och idéhistoria. Det verkar vara lite som so men tyvärr så tycker jag inte att det verkar så intressant. Vår lärare hette Erik och han hade väldigt stark röst. Men Erik pratade hela lektionen och ibland så tyckte jag att det var lite svårt att koncentrera mig och lyssna på vad Erik pratade om hela tiden. Det brukar ofta bli så för mig, jag bara börjar tänka på en massa andra saker när jag lyssnar länge på personer ibland. Vi kommer i alla fall att börja med att läsa om Grekland och jobba lite med olika saker, om talet och skriften till exempel. Min assistent Mattias sa däremot att han tyckte att ämnet verkar intressant. Min bok har inte kommit än så jag får scanna in en massa sidor sen eller göra på något annat sätt.
Det var i alla fall en från syncentralen som kom och installerade punktdisplay och talsyntes idag, jaws alltså, jag använder nästan aldrig talsyntesen men den följer alltid med.

Efter kultur och idéhistoria så hade vi en sak som kallas öppen scen, man får inget betyg i det men vi kommer ändå att ha det en timme i veckan. Då samlas hela skolan i gymnastiksalen, tror jag att det var. Det kommer oftast att vara information på tisdagarna men var tredje vecka så kommer det finnas tid för elever att uppträda eller hitta på andra saker. Idag så pratade först rektorn och sa att det var första året som Kulturama började med öppen scen och lite så. Sedan så var det en som spelade piano och några som sjöng. Jag tycker att öppen scen verkar bra.

Efter öppen scen så såg jag på schemat att jag hade håltimme i över tre timmar eftersom att öppen scen slutade lite tidigare än vanligt. Men senare så kommer jag att ha nästan tre timmar då det inte händer någonting. Idag så kändes det väldigt segt eftersom att datorn inte var klar och eftersom att jag inte har fått några läxor än. Mattias och jag gick först och åt i matsalen, det var falukorv med potatismos som faktiskt inte smakade som pulvermos. Idag så fyllde jag i en lapp om att jag vill äta den vegetariska maten i skolan så från och med imorgon så ska jag börja att göra det.
Efter att ha ätit lite så gick Mattias och köpte en stor kaffe, vi satt ute medan Mattias drack kaffet. Sedan så gick vi upp till rummet där jag kommer att sitta ibland kanske, rummet är i alla fall mest för Mattias, min punktskrivare och min scanner kommer att stå där. Böckerna som har kommit står redan där. Mattias och jag pratade en stund och ringde och avbokade ett möte som skulle ha varit imorgon. Det skulle ha kommit en från syncentralen och gått runt lite på Kulturama med mig och Mattias. Men jag har inte hunnit gå runt så mycket i skolan än så jag tycker att det känns onödigt att träna vägar då. Jag skulle förresten inte ha tränat vägar utan bara fått hjälp med att sätta upp markeringar på olika ställen på Kulturama och jag vet ju inte var det behövs än eftersom att jag inte har hunnit kolla runt så mycket. Det har blivit så att Mattias alltid går med mig och det är nog lite det som är hans jobb, att visa mig till och från lektionerna. Mattias kommer alltså inte att vara med på lektionerna. Senare så är det bra om jag blir mer självständig så jag ska börja att träna på att själv kunna gå till en del ställen snart.
Men jag tycker att det känns jobbigt att lära mig att hitta direkt när jag börjar, jag vill först komma igång med skolan och lektionerna.

Engsamble var det sista jag hade idag. Vi fortsatte att jobba med blues som vi kommer att jobba med nästa vecka också. Vi sjöng igenom de två låtarna som vi sjöng igår plus att vi sjöng lite på en tredje låt. Alla skulle sjunga lite själva och det kändes lite jobbigt tycker jag. Det gick rätt okej, de andra var lite bättre än jag men ändå.
Min kompis ringde nyss så jag ska försöka att vara lite social med henne.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

100 poängskurs på 2 år? shit, de brukar ju vara på 1 år annars..



Jag använder alltid talsyntes =P



Mitt sådant där rum med punktskrivare och så har de tydligen snott nu till något förvaringsställe eller vad det var, men då får de se till att hitta ett nytt rum åt mig.



Akta dig för att gå och hålla i Mattias för mycket. Det gjorde jag med min assistent förra hösten i början och så blev det att jag gick och höll i honom hela hösten i princip..



Vad är det för markeringar du har då i skolan?

2008-09-02 @ 23:37:18
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0