Torsdag, moderna museet

Hej!

Nu är jag äntligen hemma, trött är jag som vanligt. Men jag kom vid lite innan fem och det var ju lite skönt i alla fall. Men jag skriver fel bokstäver hela tiden på datorn och det här inlägget blir nog lite svårt att läsa. Ni som läser får alltså skylla er själva om ni fortsätter att läsa.
Dagen har annars varit helt okej, vi började med samhällskunskap som vanligt. Då pratade vi om olika ämbetsverk och de som jobbar för staten. Vi skulle ha haft ett nyhetskryss också, vi har bara haft det en gång hitills men det hade varit fel på skrivaren och det gick tydligen inte att skriva ut frågorna till det. Därför fick vi sluta tidigare, det var bra eftersom att min lärare skulle lägga in alla lektioner som vi har haft på mitt usbminne. Precis när han trodde att han hade lagt in alla kom han på att han hade glömt en och det tog nästan tjugo minuter för honom att kopiera in den. Men det spelar inte så stor roll för jag hade ändå fyrtio minuters rast innan musikteorin började.

Det har börjat två elever i min klass och två i den andra, klasserna är alltså helt fulla nu. Musikteorin gick bra idag tycker jag, jag hade lite svårt att förstå vissa saker men ändå. Jag ska plugga på det i helgen och efter det måste jag förstå allting har jag bestämt. Jag måste plugga mycket so också, inte mycket fritid för mig alltså, plus att jag måste sjunga igenom sångerna. Aja, vi pratade om intervaller, jag har äntligen börjat att lära mig en låt till varje intervall och idag kom jag på ganska snabbt vilket intervall läraren spelade upp på pianot. Andra i min grupp verkar ha svårare för det än jag. Men däremot ska vi lära oss ramsor och lära oss tonerna i alla skalor, vilka man ska höja eller sänka, det hade jag lite svårt att förstå.

På engelskan tog det ett tag innan min grupp samlades. Det enda vi hann göra idag var att läsa upp min berättelse, de andra i gruppen fick läsa på min dator eftersom att min punktdisplay för första gången den här terminen hade bestämt sig för att inte fungera. Jag fick kommentarer av tre personer och det betyder att jag nu är färdig med det första momentet i engelska! Jag har ju redan skrivit berättelsen på datorn och då är det ju ingen idé att skriva samma sak en gång till, de andra behöver renskriva sina berättelser. Men de andra tyckte att jag hade skrivit bra, de sa i alla fall inte vad jag skulle göra om eller förbättra. Därför låter jag berättelsen vara som den är. Nu är det bara att hoppas att jag minst får g på den här uppgiften. Nästa uppgift är jag osäker på om jag kommer att klara av. Då ska vi skriva om en film, vi kommer att se två filmer framöver och efter det får man välja vilken film man vill skriva om. Jag har svårt att hänga med i filmer, både på handling och på vad de säger. Så ja, jag blir överlycklig om jag lyckas få g, när jag skriver i engelska så använder jag lätta ord, inte alls komplicerade heller. Men jag hoppas att jag inte ligger så mycket efter, igvarningar kommer att skickas ut nästa vecka och då får jag se var jag ligger. Lärarna har sagt att igvarningar kan bero på olika saker, jag förstod inte riktigt menmen.

Efter engelskan var skoldagen slut för de andra men den fortsatte för mig. Min assistent Mattias och jag åkte till moderna museet. Mailet som min svenskalärare skickade till mig var det något skumt med för det gick inte att öppna. Det gjorde att jag inte vet vad de andra fick för uppgift igår. Uppgiften man skulle göra skulle tydligen vara bra för temaveckan. Men vi ska ju vara många i varje grupp och då kanske jag får hjälp av någon.
Färdtjänsten var i tid idag och vi kom till museet lite mer än en halvtimme för tidigt. Guiden som vi hade kom i alla fall i tid klockan tre, de som jobbade på museet sa att de annars brukar vara sena. Det var bara jag och någon äldre som skulle gå med guiden som hette Martin. Jag var väldigt trött då Martin berättade om olika konstnärer och annat. Vi fick känna på några skumma tavlor och på en skulptur. De var konstigt gjorda tycker jag, konstnärerna som har gjort dem tidigare har nog bara tänkt och gjort någon sorts bild på olika saker. Bilder och annat har aldrig intresserat mig, jag tycker inte att jag fick ut så mycket av besöket på museet men nu har jag varit där i alla fall och ingen kan klaga på mig.

Nu ska jag äta snart och efter det ska jag och Nina, min mamma, åka till en kör som ska börja idag. Den ligger nära där jag bor och det är ju bra. Jag har ju gått i kör sen jag var fem år men när jag flyttade i våras gjorde ju det att jag inte kunde fortsäatta på kören som låg där jag bodde förut nu i höst. Jag tycker att det var synd att sluta att sjunga i kör för jag tycker ju att det är roligt och därför ska jag gå och se om den här kören verkar bra. Okej, det förra som jag gick på kallades artistskola men där sjöng vi mest, vi tränade inte direkt på andra saker och man kan nästan kalla det kör tycker jag. Innan det gick jag i alla fall i en vanlig kör och sånglektioner har jag tagit sen jag var tolv år, Nu får jag ju gratis sånglektioner på gymnasiet.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: micaela

Jättefin blogg:)



Kan du adda mig på myspace? www.micaelagoldman.myspace.se .. tror länken är så iaf! :D

2008-10-09 @ 20:36:54
URL: http://micaelaaz.blogg.se/
Postat av: Ida Jonasson

hej vispen:) gud vad kul att sjunga i kör, jag har också gjort det innan jag flyttade hit till stockholm. hoppas den är bra. ses i morgon,kram

2008-10-09 @ 21:17:06
Postat av: Johan

Men! Det där med engelskafilmen och det, det är ju asvårt att hänga med i en engelsk film. Det får de ju anpassa. Svenska filmer är ju inga problem med, men engelska filmer..

När vi ska se på engelska filmer behöver jag inte ens vara med och se om jag inte vill, men jag får om jag vill och när man ska skriva en uppsats om en film e.d. får jag välja vilken film jag vill eller en bok e.d. Det är lättare att resencera en bok än en film tycker jag.

2008-10-11 @ 00:25:04
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0