Tisdag, haft möte

Hej!

Imorse så började den här tisdagen som vanligt med kultur och idéhistoria. Vi pratade om olika gudar, vilken sorts gudar de var och lite sådant. Det var väl okej, svårt att komma ihåg alla namn men det ska jag lära mig innan provet.
På öppen scen var det uppträdanden, jag kom lite sent dit eftersom att jag pratade om att jag ska åka till museum på torsdag istället för imorgon. Det blir bra för då slutar jag tidigt imorgon men senare på torsdag, det blir alltså lika mycket tid för mig i skolan. Just det, på öppen tid var alla jätteduktiga! Det var många som sjöng, en tjej kom av sig lite men hon sjöng ändå nästan bäst av alla tycker jag, hon sjöng Du måste finnas. Sedan var det några tjejer som sjöng When you believe tror jag att låten heter. Tvåorna och treorna som går artist och musiker sjöng en gospellåt. Det var verkligen jättefint, alla är hur duktiga som helst!

Efter lunchen tog jag en liten promenad innan mötet började klockan ett. Det var ganska många som var med på mötet, en från syncentralen var tyvärr fortfarande sjuk. Men nu har jag både bestämt tid för att träna på olika vägar, att lära mig noter och annat. På mötet så pratade vi om träningsbesök för mig och matteläreren, för idrottsläraren och för musikteoriläraren. Personen som var sjuk idag ska vi prata om datorkunskapen med senare och se hur vi ska göra för mig där. Vi kommer att ha information för hela min klass plus en del av den andra klassen om synskadade, vi kanske pratar lite om hur man ledsagar, hur det är att inte kunna se och vad som kan vara bra att tänka på. Vi bestämde också att jag ska försöka att bli mer självständig men det har vi ju sagt länge. Imorgon är jag med på idrotten för första gången, det blir säkert roligt. Jag har fått mycket sämre kondition nu när jag inte har haft idrott sen i våras menmen. Min assistent ska vara med på idrotten så det känns bra men jag får se vem som kommer att springa med mig. På kontaktlärarmötet ska vi förresten prata om min synskada, kanske visa en film och lite sådant. Mötet gick bra annars, det kändes faktiskt inte segt. Annars brukar jag tycka att möten kan bli långtråkiga. Men jag skrev under ett papper också efteråt. Jag och hon som jobbar med punktskriftsnoter gick igenom formskissen till provet. Men vi ska träffas mer nästa vecka också.

På engsemblen sjöng vi Oh carol och pratade lite om Painted black. Alla fick en cd-skiva med olika låtar som vi ska lyssna igenom och sedan välja några låtar som vi tycker om som vi senare kanske kommer att sjunga. Nästa vecka har vi uppspel och då ska jag sjunga en vers av en låt, det går nog bra för den låten är inte hög.
Nu ska jag ringa Adam en stund.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Emma

Vad ska ni se för film om blinda? :s

Hoppas att det går bra på din uppspelning, jag hade velat vara där och kolla.

2008-10-07 @ 18:56:41
URL: http://hopelosthead.blogg.se/
Postat av: Johan

Jag informerade klassen lite förra året om hur jag såg och lite sånt och hur de kan hjälpa till och så.



Vi såg på en film i Stockholm som handlade om en Hanna som var synskadad. Den var verklighetsbaserad och ganska bra, men lite skrämmande hur det kan vara. Den handlade mer om diskriminering och folks attityder och så.

2008-10-08 @ 23:52:47
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0