Teaterläger 2008

Hej!

Lovet är snart slut, nu är det bara några underbara timmar kvar. Imorgon är det skola som gäller igen. Jag har saknat att blogga under de här två dagarna jag har varit borta. Men jag har haft hur roligt som helst och teaterlägret kändes kortare än vanligt. Nu skriver jag lite kort om lägret.

Det gick bra att åka dit vi skulle samlas i fredags men vi hade lite svårt att hitta alla andra. Alla var glada i bussen och satt och flummade och sjöng. När vi kom fram till gården åt vi lunch, jag tror att det var kyckling. Efter lunchen var det samling som en av ledarna höll i. Vi presenterade oss och fick lite information om vad som skulle vara med i våra teaterpjäser. Det viktigaste var att tre känslor skulle märkas tydligt och att teatern skulle ha någon vändpunkt. På samlingen gjorde vi också olika övningar, byggde olika statyer med våra kroppar och låtsades vara positivt och negativt inställda till olika saker. När samlingen var slut fikade vi och åt en ganska god sockerkaka. Efter det samlades vi i våra grupper, lägerdeltagarna var indelade i fyra grupper med ungefär sju personer i varje grupp. I min grupp var nästan alla äldre än jag eller jag var förresten ungefär i mitten. Vi började att prata om vår teater och kom först fram till att Viktor i min grupp ville spela polis och att jag ville spela ko. Eftersom att det här kanske var mitt sista år på teaterlägret ville jag såklart se hur det var att spela ko. Vår teater handlade om en polisstation, Adam spelade också polis, han skulle anställas där. Jag var en ko som hette Blenda som Adam fick när han tog studenten. Det fanns också en bonde, en elak slaktare, en polis till och en receptionist med i teatern. Första kvällen när vi spelade igenom vår teater tog det en timme och fyrtiofem minuter. Men efter att ha spelat igenom den några gånger var den bara lite mer än tio minuter. Klockan åtta i fredags var det sångsamling. Två ledare spelade gitarr medan alla andra sjöng, okej jag rörde mest på munnen och sjöng inte så mycket. Låtarna var i alla fall lägerlåtar som har sjungits alla år då jag har varit på SRF-s läger. Efter samlingen var jag med några kompisar, vi satt mest och pratade tills klockan var elva då vi var tvugna att gå till våra rum. Jag delade rum med en tjej som jag har känt sen jag var ett år. Vi låg och pratade en stund innan vi bestämde oss för att sova. Första natten sov jag dåligt, jag vaknade flera gånger och hade svårt att somna om.

På lördagen väcktes alla klockan åtta, frukosten var halv nio. Jag åt mycket mer än vad jag brukar göra på morgonen men det var nog mest för att det fanns mannagrynsgröt. Klockan nio skulle alla grupper gå till olika ledare som hade hand om olika saker, de hjälpte till på olika sätt för att göra alla teatrar bättre. Min grupp var först och pratade med en ledare om hade hand om en grej som kallas röst och kropp. Han hjälpte oss lite med våra repliker, vilka bitar av tatern som man skulle ta bort och lite om hur man ska röra sig. För mig var det inte så svårt, jag behövde bara krypa omkring på alla fyra och råma högt haha. På nästa station skulle vi hitta på en sång till vår teater, jag kan ju skriva låttexten så att jag kan ha den som ett minne här innan jag glömmer texten. Melodin vi hade var I ett hus i skogen slut:

Redan på dagis lär vi oss, mjölk är hälsosamt förstås, mjölken kommer ur en spen och ger starka ben.
Blendas mjölk är speciell, stärker arg och stärker snäll, hon är inget vanligt djur, vet ni eller hur.
Slaktare och en polis, påverkas på olika vis, Blenda hon tar allt med ro, för hon är en ko.
Blendas mjölk är speciell, stärker arg och stärker snäll, ni har lärt er mycket nu, som att säga mu.
Vi sjöng som att säga mu tills alla i publiken också sjöng mu i slutet av låten.

Igår på lunchen satt jag och pratade med några kompisar, bland annat med Emma. Adam åt sjutton fiskpinnar medan jag bara åt sex. Efter lunchen gick vi till ett ställe där vi fick våra kläder vi skulle använda idag. Jag hade en mössa med två öron, ett skynke som var färgat lite som en ko, tre spenar och ett skärp. Jag hade också en bjällra runt handen och ett rep som jag bands fast med. På den sista stationen skulle vi bygga saker vi behövde på scenen. Vi gjorde en yxa, ställde i ordning plintar och skrev tre skyltar med våra olika känslor som skulle visas i teatern, känslorna var förvånad, ledsen och glad.

Efter middagen igår var det disco, jag dansade inte så mycket förutom på danstävlingen. Discot blev i alla fall lyckat och musiken var helt okej. På den sista låten som var Ikaros ställde sig alla i en ring och kramades. Senare på kvällen var jag med Rakel, Viktor, Adam, Johanna och Kim. Vi åt chips, drack läsk och hade trevligt.

Imorse var jag ganska ledsen, mest för att lägret snart skulle vara slut. Alla grupper fick spela igenom sin teater en sista gång precis som den skulle vara och lite senare kom några föräldrar och syskon och tittade på oss. Min grupp spelade upp vår teater sist, alla andra grupper hade gjort bra teatrar och man skrattade en del. Det gick ganska bra för min grupp, vi fick applåder i alla fall. Jag råmade högt och blev mjölkad några gånger. Min mjölk var magisk och förstärkte människors känslor. Den hjälpte också till att hitta en mördare och att återuppliva en död person. Tänk om det vore så lätt i verkligheten.
Efter lunchen idag gick bussen tillbaka till Stockholms central. De som inte åkte med bussen fick jag säga hejdå till innan vi åkte. Jag kommer att sakna alla lägerledare och vänner. Jag trivs väldigt bra på läger!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0