Måndag, skola igen

Hej!

Fastän jag är hemma nu när klockan är runt sex känns det mycket senare. Dagen har känts längre än vanligt men den har varit helt okej. Imorgon och onsdagen kommer att kännas längre, torsdagen och fredagen också för den delen. Nu ska jag sluta klaga för det orkar ingen läsa och jag orkar inte skriva negativa saker nu för det gjorde jag ju igårkväll.

På engelskan gjorde jag ingenting alls faktiskt. Vår lärare hade skrivit ut papper till de andra med fonetisk skrift och glosor som vi kommer att förhöras på senare. Fonetisk skrift har jag aldrig jobbat med, jag vet inte ens om det finns på punktskrift men däremot får jag ju lära mig hur alla ord ska uttalas och så. Glosorna tycker jag faktiskt att min lärare kunde ha mailat till mig när hon vet att fronter inte fungerar för mig eller så hade hon ju kunnat ge de till mig tidigare så att jag hade kunnat få de inskannade i datorn. Nu när vi översatte dem kunde jag inte hänga med och göra det och det betyder att jag måste göra det senare och det tar ju tid. Jag kan dessutom inte alla ord utantill och översätta dem och nu kan jag ju inte få hjälp med det på samma sätt. Lektionen kändes alltså ganska onödig.

Efter engelskan var det ensemble. Vi sjöng en ny låt som också var från 60-talet. Jag tror att låten hette If you really got me. Vi sjöng på den där höga låten också, det är helt omöjligt att sjunga de höga tonerna, jag hörs knappt men ändå.
Efter lunchen som bestod av någon skum gryta gick jag till biblioteket med Ellen och Magdalena för att leta efter en låt som jag ska sjunga på min individuella sånglektion. Nu ska vi ju sjunga en poplåt på svenska, jag vet inte riktigt vad som räknas som pop, om man får ta lugna låtar. Men jag tog två låtar som jag ska prova att sjunga igenom imorgon, Himlen runt hörnet och För att du finns. Lisa Nilsson som bland annat sjunger Himlen runt hörnet är en bra sångerska tycker jag, jag hittade ingen annan låt med henne och det var ju lite synd. Sonja Aldén tycker jag ju jättemycket om och jag tog För att du finns ifall Himlen runt hörnet inte skulle passa min röst.

På körlektionen sjöng vi ingenting utan det var då min mamma Nina och Margareta från syncentralen kom och pratade. Jag pratade också förresten, det var trevligt och gick bra tycker jag. Först visades en film där en vuxen man som är synskadad pratade lite om vad som är viktigt att tänka på som seende och hur han upplever olika saker. Efter filmen frågade Margareta mig olika saker som jag fick svara på, några elever ställde också frågor. Lite senare fick alla testa att ha ögonbindel och ledsaga varandra lite i skolan, efter att ha gjort det pratade vi lite mer och sedan hade åttio minuter gått. Alla fick ta med sig en broschyr där det står lite om hur man ledsagar och några andra viktiga saker tydligen, jag har inte läst broschyren. Sedan fick alla ett punktskriftsalfabet också. De flesta verkade tycka att lektionen var bra och att de lärde sig något av den.

Mattelektionen gick ganska bra tycker jag, jag hann med det mesta av det man ska hinna göra tills på onsdag. Matteläraren var inte i skolan men vi hade en vikarie som också hette Stephan. På kontaktlärarmötet fick alla säga vad de tyckte om temaveckan, jag sa att jag tyckte att den var sådär, de flesta tyckte att den var ganska rolig medan några tyckte att den var jättetråkig.
Nu ska jag äta spaggetti med någonting till som jag inte vet än.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Elsa

Tjoa till om du vill ha någon hjälp i engelskan! Oc prata med din lärare i engelska om att du skulle uppskatta om hon mailade materialet till dig innan lektionen så du kan hänga med bättre!

Tycker dessutom att det låter väldigt bra med att din klass fick lära sig lite om synskadade!

2008-11-03 @ 22:51:54
URL: http://minipinan.blogg.se/
Postat av: Johan

Vi har 45 glosor till en text tills på torsdag och jag började träna på dem igår =P



Långsamt farväl är fin tycker jag =)



Jag har funderat på om alla i klassen ska få bindlar och ledsaga varandra i skolan någon gång så får de se hur det är. Kanske göra något mer också...

2008-11-04 @ 20:23:20
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0