Jag åt mangoglass idag!

Hej hej!

Som ni ser på rubrikerna så har jag ganska svårt att komma på det varje dag. Därför skriver jag bara någonting där varje gång som jag bara kommer på.
Idag gick jag upp och duschade innan jag sedan åkte till tågstationen med Tini, min assistent.
Vi fick bara vänta på tåget i några minuter men det var ganska varmt ute så det gjorde ingenting. Men det blåste ganska mycket idag och det var inte så roligt, det gör ju att det blir kallare. Sedan var det ju så varmt både i lördags och söndags.
Jag borde ha pluggat till musikprovet och lite so på tåget men det blev inte av. Först fanns det inga sittplatser och sen när det fanns det så blev det inte av att jag tog upp alla papper.
När vi kom fram till Stockholms central så gick vi upp för några trappor och åkte rulltrappa. Nu tycker jag inte att det känns lika jobbigt som för ett tag sedan. Förut var jag rädd för att jag skulle gå av fel och ramla och så.
Vi delades sedan in i grupper i min klass. De som var i min grupp frågade innan om de skulle vara med mig. De frågade min assistent och inte mig menmen. Sedan frågade de ifall min assistent skulle gå med oss och då sa hon ja.
Efter att vi hade gått igenom vad vi skulle göra så delade min lärare ut filmkameror till alla grupper. Efter det skulle min assistent skriva min lärares mobilnummer. Medan hon gjorde det så gick de i min grupp iväg utan att vänta på oss. Det var ju inte så smart för min assistent hade allt vi skulle göra på ett papper.
Därför så ringde vi dem och bad dem att komma tillbaka. När de kom så frågade vi varför de inte hade väntat, de svarade inte på frågan utan en av tjejerna i grupper sa bara "jaja, nu går vi".
Min assistent sa då att hon tyckte att de kunde få sköta sig själva och att vi skulle sköta oss själva.
Min lärare frågade då varför och då sa min assistent att det märktes av deras attityd att de inte ville ha oss med. Undrar varför.
Men det kan ju bero på att det kanske inte är så roligt att ha med en blind person när man ska filma, jag kan ju inte direkt göra så mycket eller hjälpa till.
Men jag tycker ändå att det var taskigt av dem. Man väntar väl ändå?
Min assistent tror att det mest var tjejerna som var med i min grupp som ville gå utan oss för det märktes på deras ansiktsuttryck. Sedan tycker de att det är orättvist att jag får ha Adam med på balen. Men de kan ju gärna få ledsaga mig hela kvällen. Det är ju inte mitt fel att jag inte hittar. De verkar tro att det är roligt att vara blind och att alltid behöva vara så beroende av andra. Men alla som tror det har fel!
Sedan kom det fram förut att alla tror att jag fuskar på proven bara för att Tini ibland är med mig. Men det är inte sant.
Ibland så sitter jag i ett annat rum när jag gör proven bara för att vi inte alltid flyttar datorn. Men på det senaste provet så var inte ens Tini med där inne. Då hade jag ju inte kunnat fuska!
Och hur kommer det sig i så fall att jag inte har mvg på alla prov? Det enda jag brukar få bra på är musiken, spanskan och hemkunskapen ibland. Sedan får jag väl vg på det mesta men det är ju för att jag pluggar.
Förut så hade vi en diskussion i våra mentorsgrupper om hur många timmar vi pluggar varje vecka. Då pluggade jag kanske mellan fyra och fem timmar och det gör jag fortfarande, ibland till och med mer än så. De andra sa att de pluggade en eller två timmar varje vecka. Sen var det en som pluggade tre timmar och vissa pluggade inte alls.
Eftersom jag läser långsammare än de flesta så tar det längre tid för mig och jag försöker ju att få bra resultat. Då känns det faktiskt inte alls roligt när andra tror att jag fuskar på proven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hoppas bara att min lärare inte tycker att det beror på mig nu men hon verkade i alla fall att förstå. Hon höll med mig idag när jag sa att jag tycker att det var dåligt att de bara gick.

På förmiddagen så gick jag och Tini runt i olika affärer som hon tyckte var roligt. Men jag tittade i alla fall på lite olika klänningar för jag ska ju köpa en till balen sen. Jag vet inte var jag ska köpa den än men jag tittade i alla fall på lite olika sorters kläder. Tini tycker att jag passar i rött men rött är nog den färg som jag gillar minst av alla färger. Jag vet inte varför men den låter inte vacker.
Lunchen åt jag på Burger King, eller hur det stavas. Jag tog Chicken Mc nuggets med Coca Kola. Men jag tycker att Mc donalds är bättre. Man får mer för pengarna och så är maten godare.
Efter maten så gick jag till ett ställe där de sålde glass som vi hade gått förbi på förmiddagen. Jag tog tre kulor för jag tycker så mycket om glass. Det kan vara godare än godis ibland. Jag tog choklad, jordgubb och mango!
Mangoglass hade jag aldrig ätit förut och det var så gott!!! Det var nog det bästa med att vara i Stockholm idag haha.

På eftermiddagen så var vi på tidningen Dagens nyheter. De gör också Expressen och Stockholm City.
Vi fick först se en film som var 22 minuter och efter det så pratade vi lite om deras olika tidningar. Dagens nyheter är en morgontidning och Expressen är en kvällstidning. Stockholm city är en gratistidning.
Efter att vi hade pratat lite så fick vi hålla på med ett dataprogram som jag inte kommer ihåg vad det heter. Det var ju jättelätt för mig, eller inte... Så jag fick göra en löpsedel istället där jag skrev ungefär såhär:

Ny schlagerstjärna föddes idag
Hon vann melodifestivalen
"Lyckligaste dagen i mitt liv" säger Vispen

Haha, det var ju bara på skoj såklart men det var kul ändå. Sedan tog de ett kort på mig. Jag hade inte så mycket roligt att tänka på så jag tror inte att jag såg så glad ut.
Vi gjorde också en löpsedel med klassen. Bilderna blev suddiga menmen.

Klockan tre ungefär åkte jag färdtjänst till Adam. Där hade jag roligt i alla fall. Vi var ute lite och gick i affärer också, eller i en affär som vi gillar som ligger nära honom.
Till middag idag åt jag fisk med räkor, gott!
Sedan gjorde hans mamma fruksallad med jordgubbar, banan, hallon, pationsfrukt och några fler frukter.
Innan jag åkte hem så sjöng jag lite. Vi filmade när jag sjöng My number one, jag kanske lägger ut det på youtube sen.
Nu ska jag sova, hoppas att alla har haft en jättebra dag!
Jag ska ju inte klaga för Stockholm var snäppet bättre än skolan. Sedan hade jag ju kort till Adam därifrån och så brukar måndagarna inte vara så roliga.
Imorgon skulle ja ha träffat kuratorn på min skola men jag ska träffa Emma, min musiklärare samma tid så jag får se hur det blir. Men nu var det fyra veckor sedan jag träffade henne senast och snart slutar jag ju i Turingeskolan.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0