God morgon!

Hej!

Undrar hur många som är vakna nu. Klockan är i och för sig halv tio men det är en hel del av mina kompisar som har sommarlov redan, några i alla fall. Men de flesta är i skolan nu och det är jag också. Filmtemat har börjat. Vi samlades i klassrummet och lyssnade på när några lärare pratade om hur man ska redigera filmen och så. Varje film ska bara vara runt fem minuter, det tycker jag är rätt skönt. Annars blir man ju lätt uttråkad. Filmen blir ju längre innan man har redigerat allt. Jag har ingen aning om vad de andras filmer ska handla om men jag får se dem nästa onsdag.
Jag får se när jag ska filma den där scenen med några från min klass, det verkar bli imorgon eller kanske senare idag.
Efter att lärarna hade pratat om filmtemat och efter att min klass och den andra nian hade diskuterat klassresan så hade jag spanska. Jag var den enda eleven som stannade kvar på lektionen. Jag fick olika ord och så skulle jag komma på vilket ord som inte passade in, det var rätt roligt faktiskt och jag lärde mig en del nya ord. Jag hade hört de flesta orden tidigare men när man inte har hört dem på ett tag så glömmer man ju bort dem. Sedan läste min lärare om några städer och jag skulle komma på vilken stad hon läste om, det var svårt. Geografi har jag aldrig varit bra på. Men jag kan de flesta av Europas huvudstäder och en del i Asien och kanske några andra. Det var i alla fall en i min klass som sa att han inte kom ihåg vad Portugals huvudstad heter men det gör jag.
Jag ska ha engelska om lite mer än en timme så nu har jag jättelång tid där jag bara får göra vad jag vill.
Igårkväll så pratade jag med två kompisar, Kim och Mickis. Vi ska åka på samma läger snart, då får vi kanske dela rum, jag hoppas det. Efter att jag hade pratat med dem somnade jag direkt. Men jag har vaknat flera gånger inatt.
Men igår låg jag och tänkte på det där NOprovet hela tiden och störde mig! Men min assistent säger att vi inte ska ha prov bara för att det inte står på en tavla i klassrummet men det tror jag. Men om det skulle vara så att provet inte blir av så har jag oroat mig i onödan ju!

Igår rensade jag mitt skrivbord från allt skräp. Det var väldigt mycket som jag fick slänga, bland annat gammalt godis. Nu luktar det jättekonstigt i mitt rum efter att min mamma tvättade ur lådorna. Eller så är det någonting annat som luktar. Men ingen annan känner någonting, det är bara jag som gör det. Men både min mamma och min lillasyster är lite förkylda, de har varit det i alla fall.

Ikväll ska jag åka på den sista sånglektionen. Jag har tagit sånglektioner i tre år nu tror jag, eller kanske lite mer än så till och med. Jag har haft samma lärare hela tiden så idag får jag säga hejdå till henne. Hon har varit bra och min röst har utvecklats, hoppas jag.

Om en vecka vid den här tiden så kanske jag är på Kulturama. Jag ska besöka gymnasiet för att se hur det är där. Alla elever slutar den femte juni så det kommer bara att vara lärare där, så jag får mest gå runt i lokalerna och så.
Vi har tänkt att jag kanske kommer få två assistenter, en som tar hand om musiken och som skriver ut punktskriftsnoter och annat för det kan inte vem som helst göra. Sedan kommer jag kanske att ha en assistent som är med på resten av lektionerna och som kanske hjälper mig med andra saker. När jag går andra eller tredje året på gymnasiet så kanske jag knappt behöver någon assistent, det är ju det som är mitt mål men nu i början skulle det kännas bra att ha det. Nu kanske jag inte kommer att behöva en assistent på varje lektion men vi får diskutera hur ofta jag ska ha den och när. Vi har möte nästa vecka om det.
Nina, min mamma sa att hon visste en person som kanske skulle vara bra som assistent så hon skulle prata med honom om det.

Om en vecka så är avslutningsfesten också, jag hoppas fortfarande att min klänning passar och att jag inte har blivit för tjock. Några av mina kompisar som också går i nian har råkat ut för att deras klänning inte passat när de har provat den precis innan festen. Jag hoppas att jag slipper det problemet för jag har faktiskt ingen annan klänning än den jag köpte förra veckan eller när det var.

Men nu ska jag sluta skriva för det finns inte så mycket mer att säga.
Men tack Elsa för att du håller tummarna för mig på provet idag. Elsa är min kusin och hon skrev en kommentar till min blogg igår.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0