Färger och kläder

Hej!

Nu åt jag frukost för ett tag sen men jag börjar bli hungrig igen för det var mer än två timmar sen. Jag och Nina har satt in pengar på mitt konto, det var ett tag sen vi gjorde det senast. Nina har köpt en del kläder till mig för jag köper nästan aldrig det själv eftersom att det är en av de tråkigaste sakerna jag vet. Det är okej att gå i andra affärer och det kan till och med vara lite roligt ibland. Men tyvärr så har jag aldrig kommit på vad som är så roligt med att köpa kläder. Jag vet hur många som helst som älskar att göra det men många av mina synskadade kompisar tycker att det är tråkigt, jag förstår inte hur synskadan kan ha med det att göra. Men det kanske är roligare att gå i klädaffärer om man ser alla fina kläder. Handla mat förstår jag ju varför man gör, annars överlever man ju inte. Men kläder brukar jag mest önska mig i födelsedagspresent eller i julklapp eller vid något annat tillfälle på året. Jag kan såklart vara med och köpa kläder men när jag handlar kläder med familjen så är det oftast så att de måste titta på kläder åt sig själva också och för vissa så kan det ta jättelång tid att välja vad de vill ha. Då brukar jag tröttna och tycka att det känns segt. Vad är det roliga med att man ska vara så fin hela tiden? Okej, det är ju viktigt att man ser lite bra ut och att man inte går runt med trasiga kläder. Men jag förstår inte varför det är så roligt att stå och titta på kläder i flera timmar.
Jag har sett en del som bloggar och dem lägger in bilder varje dag på dagens outfit och liknande. De har olika kläder varje dag verkar det ibland som och de skriver ofta att de har varit och shoppat. Jag förstår inte hur de kan ha råd, jag har inte så mycket pengar så att jag skulle ha råd att köpa nya kläder varje vecka. Det beror ju i och för sig på vad kläderna kostar men ändå. Jag vill spara till andra saker också och inte bara köpa kläder, man sliter ju dessutom ut kläder rätt snabbt ibland. Vissa tycker att det är viktigt med märkeskläder också och märkeskläder kan ju kosta jättemycket, ett par byxor kan kosta flera tusen kronor. Jag känner en som köpte ett par underbyxor för 500 kronor. Det förstår inte riktigt jag, jag skulle aldrig göra det! Man går ju ändå inte och visar upp dem heller? De syns väl knappt? Jag har aldrig hört eller sett någon som pratar om det. Jag kan ofta höra att någon har köpt en ny tröja, nya byxor eller någonting annat men aldrig underkläder. En del killar har byxor som de nästan tappar när de går, det kan väl inte vara skönt? Vissa jag har pratat med om det säger att de har vissa kläder bara för att deras kompisar har det eller för att det är inne just nu. Men jag orkar bara inte följa modet, det skulle ju vara okej om kläderna var bekväma men inte annars. På tv och i en del tidningar så står det hur mycket som helst om kläder och så men jag kan inte läsa dem och bilderna kan jag ju inte se.
Jag kan störa mig på de som dömmer folk efter utseendet. I en del gäng så är det ju nästan så att man måste vara och se ut på ett speciellt sätt för att bli accepterad. Jag känner en tjej som tidigare blev mobbad på grund av att hon hade "konstiga kläder". Hur kan det vara så viktigt? Men det är ju mycket som man kan bli mobbad för. Det är synd att sådana saker händer.
Det är inte så konstigt att de som gör märkeskläder är rika.

Jag tycker att färger ibland kan vara viktigt fastän jag är blind. Vissa seende tycker att jag är skum som tycker så men vad då? Lila har jag tyckt om sen jag var liten och senare så har jag börjat att tycka om blå och svart. Jag vill till exempel bara ha på mig svarta och lila kläder just nu. Så för mig kan sådant kännas viktigt ibland. Grönt och rött tycker jag inte om. Men jag kanske skulle ändra åsikt om färger om jag någon gång fick se hur de ser ut. Några har försökt att förklara färger för mig och då har de sagt att himlen är blå till exempel. Men det säger inte mig så mycket. Det känns lättare för mig att kunna förstå en färg om de tar någonting som går att känna på som exempel istället.

Nu ska jag äta. Ha en fortsatt bra dag!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Alltså. Shoppa kan vara kul, men bara om man ska köpa något själv. Inte om andra ska göra det och det är verkligen skiittråkigt att gå i klädaffärer där man absolut inte köper något.



Jag är lite märkesnörd, jag gillar Nike och Adidas, men byxor är inte lika viktigt vilket märke det är tycker jag.



Eftersom att jag har sett färger så vet jag ju hur de ser ut och jag gillar olika färger beroende på vad det är, men gäller det kläder ska det vara svart, grått eller vitt helst =P



Särskilt ofta köper jag inte kläder, senast jag köpte något var i vintras, en Nike-tröja för 650kr. Sen får jag ju lite när man fyller och så, men mamma har inte alls samma uppfattning om vad som är snyggt, så helst vill jag bara få pengar så att jag kan köpa grejor själv =P

2008-07-05 @ 19:22:28
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: RonjaR

hmm, jag hatar att shoppa,men jag hatar att få kläder i precent så föredrar nog att shoppa.

Ja, folk stirrar, gör grimaser och skrattar åt mig ocskå nä jag har konstiga kläder eller om jag ser konstig ut på något annat sätt. Det är jobbigt, så nu håller jag på att lära mig vilka färger som passar med vilka så att jag åtminstone kan ha hyvsatd koll på det.

Det enklaste är om man har kläderna i samma färg eller har något svart eller vitt pluss någon annan färg, tycker jag.

2008-07-07 @ 10:12:21
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0