Kamera!

Hej!

Nu är jag hemma igen, som jag skrev förut så skulle jag åka och handla lite saker förut.
I bilen så var det jättevarmt men så är det ju när det är sol. Jag lyssnade på skivan från artistskolan, det är låtarna vi spelade in i våras där jag sjöng Stad i ljus, det lät bättre än vad jag trodde att det skulle göra så det var ju trevligt. De andra sjöng jättebra!
Det var roligt att skivan kom med posten igår tycker jag! Det kan jag ha som minne av alla jag gick på artistskolan med, nu så har jag deras röster inspelade ju!

Först så åkte vi till Skärholmen där vi skulle leta efter skor till mig. Först så gick vi in på Ecko där de säljer skor. Vi hade först tänkt köpa sandaler men det fanns inga bekväma. Vi gick in på lite andra affärer och letade skor också men det var jättesvårtatt hitta ett par som passade, jag har oftast storlek 37 men det fanns bara storlek 36 och 38 i en del skor, det var störande! Men till slut så gick vi tillbaka till Ecko igen där jag bestämde mig för ett par skor med snören på. Det känns lite skumt när man går i dem men jag kanske vänjer mig och sen kostade skorna ändå bara 200 kronor. En lite rolig sak var att de visade barnprogram i varenda skoaffär vi var i idag. I mataffärer så gör de ju alltid reklam för sina varor. Det var skönt att slippa att höra reklam om skor haha.

Efter att ha köpt skor så gick vi till apoteket där jag köpte ett speciellt shampo till mitt hår, c-vitamintabletter med ananas och papayasmak och flourtabletter med smultronsmak. De hade jätteroliga saker på apoteket, en massa olika sorter av allting.

Sen så gick vi för att titta efter solglasögon. De hade två glasögonaffärer, jag vet inte vad de hette. Där stod vi nog i minst en halvtimme. Det var jättesvårt att hitta glasögon som satt bekvämt, de kostade mycket också. Jag hittade glasögon som jag tyckte om men de kostade 600 kronor så de orkade jag inte köpa. Sen fanns det glasögon för 400 kronor som var helt okej. De flesta glasögonen satt jättekonstigt på näsan tycker jag. Jag tog ett par glasögon för 300 kronor som satt rätt okej. Jag köpte solglasögon för att jag tycker att solen gör ont i göonen fastän jag inte kan se solen. Jag råkar titta rakt in i den ibland. Sedan så har jag hört att mina ögon ser konstiga ut. Vissa har sagt att de tycker att jag ska ha solglasögon varje dag i skolan och så men det kommer jag inte att orka. Glasögonen jag köpte idag sitter så konstigt.
Men vid speciella tillfällen så kan jag använda dem. Om det nu känns jobbigt att ta kontakt och prata med mig när jag inte har glasögon så kanske jag använder dem lite oftare men det är ju mest nya människor som tycker det kanske. Jag får börja fråga folk vad de tycker. Det är ju bara att svara ärligt, annars så får man faktiskt skylla sig själv lite. Jag blir inte ledsen om någon säger att mina ögon är jobbiga att titta på eller ser konstiga ut. De kanske tycker att det är jobbigt att jag inte möter deras blick ibland men aja. När jag sökte till gymnasium så hade jag inga solglasögon och ändå kom jag in någonstans, så så jobbigt kan det väl inte vara? Men det synd tydligt på mina ögon att jag är blind men det är ju bättre än att det ser ut som att jag ser för då kanske människor tror det och det skulle ju vara jobbigt.

Efter att äntligen ha köpt glasögon så åkte vi bil till ett ställe där vi tittade på en kamera till mig. Jag vet inte om jag gjorde ett bra val men kameran jag köpte kostade 1300 kronor så det är inte direkt en jättebra kamera. Men jag ska bara ha den för att andra ska kunna ta kort åt mig och så. Det kan ju vara roligt för alla seende människor att se lite vad jag gör och bilder börjar ju bli mer och mer populärt nu känns det som. Skirva kommer man säkert att sluta med om ett tag. Det kommer i alla fall att komma bättre datoerer, till slut så finns det säkert datoerer som man kan prata med. Då slipper man säkert att trycka på tangenter hela tiden, vad snabbt det skulle gå då haha.

Det var lite om min dag, nu så ska jag prova kameran och vara lite med Adam.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Mina ögon ser också skumma ut numera. De är grummliga och jag har knappt någon pupill i högerögat ;P

Jag tror det är värre sen när man söker jobb när man inte ser än när man söker till gymnasiet. Där går de ju på poängen och det, men när man söker jobb går de mer efter själva personen och då tror jag att en synskadad har svårare att få jobb en en seende. Eller jag vet. Inte av egen erfarenhet, men det är ju så.



Jag har funderat på att köpa linser. Det finns linser som ser ut som normala ögon. Då kanske folk skulle tycka att man ser mindre konstig ut, men har man sin käpp så borde de fatta att man inte ser ändå tycker jag.

2008-07-25 @ 21:12:37
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Ema

Vet du? Det finns redan program som man kan prata istället för att skriva med. :) fast de funkar dåligt. Det var något mer jag skulle skriva, men minns inte vad. Jo just det, kan du inte lägga in skivan på datorn och skicka stad i ljus till mig? Då kanske jag spelar in gabriellas sång in return, kanske kanske. :)

2008-07-25 @ 22:11:40
URL: http://hopelosthead.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0