Lördag, bakat pepparkakor

Hej!

Hej!

Igårkväll var jag hos min farmor, Lovisa och jag åkte färdtjänst dit och när vi var framme stod Adam och väntade på oss. Vi åt kroppkakor till middag, inte gott tycker jag, jag fick hjälp att ta bort det mesta av köttet och sen åt jag några tuggor. Senare på kvällen tittade vi på filmen Sanning eller konsekvens på Adams dator. Filmen var lite svår att förstå ibland men jag tycker att den var helt okej, det finns en bok med samma namn som jag läste för jättelänge sen. Adam råkade hitta filmen för några dagar sedan och laddade ner den. Lovisa gick också in på SVT-s hemsida och tittade på ett avsnitt av julkalendern som tydligen heter Skägget i brevlådan. Det var ett roligt namn i alla fall men jag orkar aldrig följa julkalendern längre. Vi åt en sorts chokladkaka eller tryfflar som min farmor hade bakat plus att vi åt glass. Lovisa tog två Sandwich, Adam tog en 88 och jag tog en Sandvich. Det var på det sättet som jag överlevde några timmar utan att direkt ha ätit speciellt mycket. Men Björn kom och hämtade oss vid niotiden och på vägen hem åkte vi förbi Mc donalds där jag tog en fiskburgare. Eftersom det var lov ikväll satt jag uppe ganska länge och imorse vaknade jag inte förrän vid halv ett. Lovisa sjöng vinnarlåten från Idol, With every bit of me, jättemånga gånger. Det finns en låt som någon har lagt upp på youtube där både Alice och Kevin sjunger. Förresten ska Kevin plus två andra idoler komma till Nykvarn och sjunga på nyår, jag måste lugnt se dem!

Till frukost åt jag två smörgåsar, en med skagenröra och en med briost. Efter frukosten eller lunchen tittade Adam och jag på Pokémon. Jag tyckte jättemycket om Pokémon tidigare, en kille i min förra klass lärde mig att tycka om det när jag gick i ettan eller tvåan, Pokémon var ju ganska populärt förut. För några veckor sedan var Adam och jag i en affär som säljer billiga saker och där hittade vi en Pokémonfilm som innehåller fyra avsnitt. Det som var roligt var att en Pokémon som är med i två av avsnitten ser ut som en ko.
Från klockan halv fem till ungefär halv sju har vi bakat pepparkakor. Det gör vi varje år och senare ikväll eller kanske imorgon ska vi göra julgodis. Vi brukar alltid göra en sorts kola men jag har börjat tröttna lite på den och i år ska vi göra knäck istället men vi ska göra trillingnötter och en annan sorts godis som vanligt. Jag brukar alltid baka en hel pepparkaksdeg och det gjorde jag även i år. Det enda jag gjorde var små hjärtan som vanligt, det är någon sorts tradition för mig. Adam gjorde bland annat en get plus en massa andra pepparkakor, geten blev bra i alla fall.
Nu ska jag sluta blogga och göra någonting annat.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Vi bakar inte peppisar längre för ingen tycker det är så kul, men förr brukade jag jämnt göra lite kul former som t.ex. en gravsten, kors, stympade gubbar och CD-skivor hehe =P

2008-12-22 @ 20:22:09
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0