Fredag, Globen idag!

Hej!

Idag är det fredag och jag sitter hemma hos Adam och bloggar. Adam har inte kommit hem från sin prao än och jag väntar på honom. Senare åker vi till Globen för att se finalen av Idol! Vi har inte särskilt bra platser men det spelar ju ingen roll när man är blind. Ljudet kommer ju lugnt att höras ändå, jag kommer säkert att få ont i öronen menmen.

Igår gick det väl helt okej på musikteorin, den här gången klarade jag av att klappa takterna till det snabbaste tempot, det var inte många som gjorde det fastän de hade allting uppskrivet på tavlan. Vi gick igenom noter och de andra skulle säga vilka noter läraren ritade upp, vilken oktav de låg i och ibland hur de skulle skrivas. Jag fick svara muntligt på frågorna istället. På min musikteorilektion började vi att gå igenom kvintcirkeln, jag ska försöka att komma ihåg alla bokstäver plus olika terser och sådant och använda mitt ansikte och lära mig olika saker därifrån. Det är ganska svårt men jag ska klara det har jag bestämt.

Engelskan vill jag bara glömma, jag skulle ju vara moderator på den muntliga argumentationen. Det var andra som också hade svårt för det, jag visste inte vilka frågor jag skulle ställa, de som argumenterade pratade bara med varandra och pratade på väldigt bra. Jag sa nästan ingenting men jag får göra om engelskan efter jul, då ska jag istället vara emot alkohol tror jag. Jag kom på att det faktiskt är mycket lättare när man får säga sina åsikter om saker, då kan man ju dessutom hitta fakta som man kan utgå ifrån. Det är tur att betygen inte sätts förrän i vår och att jag får göra om det här men det får ju alla göra vilket är bra.

Ensemblekonserten var senare på kvällen. Efter musikteorilektionen skulle min ensemblegrupp repa en sista gång. Vi sjöng igenom allas låtar, det gick väl okej. Scenen var ganska stor och man hade medhörning. Efter det gick Ellen, Magdalena och jag till ett rum eftersom Magdalena ville spela igenom alla låtar igen. Jag satt och klagade på Paint it black medan de andra sminkade sig. Innan vi skulle samlas klockan fem gick vi och köpte varsin smörgås, det var en god och stark sås på den.

Klockan fem skulle vi samlas men det hände inte mycket, min lärare sa vilken tid konserten skulle börja och lite sådant. Lite innan klockan var sex kom alla föräldrar, syskon och släktingar. Det var bara Nina som kom från min familj, tur det, jag hade först trott att jag skulle slippa ha någon som såg mig när jag uppträdde med den dåliga låten men så var det tydligen inte.
Alla var jätteduktiga igår, de var ovanligt bra. Det var i alla fall människor som applåderade när jag hade sjungit men jag kan inte säga att det gick bra. Jag sjöng i alla fall och glömde ingen text, jag var inte ens nervös innan jag skulle gå upp på scenen eftersom jag bara ville få det gjort. NÄr jag stod där sjöng jag av mig själv och var glad när låten äntligen tog slut! Jag var med och körade på You really got me som Ellen sjöng, det var mycket roligare och Ellen gör låten hur bra som helst.

När jag kom hem igår åt jag lite och lyssnade på musik. Sonja, Sanna och Shirleys julskiva kommer säkert att kännas lite uttjatad innan jul men det är ju det som är meningen. Efter jul blir det inte samma sak att lyssna på jullåtar. Jag tycker i alla fall om skivan otroligt mycket! För några veckor sen ringde jag in till tidningen Oboj som är för synskadade. Nu när jag har fyllt sjutton år är jag för gammal för Oboj men jag ska ändå fortsätta att prenumerera. Oboj har jag fått sen jag var tre år, det har alltid funnits i mitt liv och det känns sorgligt att man börjar bli för gammal för saker nu. När jag blir arton år känns det som att livet slutar, tänk om det är så hemskt att jag kommer att känna mig som en tant redan då. Vuxen, nej tack, varför ska man bli det? Vad finns det för positiva saker med att bli myndig? Okej, man får resa själv men för att få göra det måste man ju ha pengar. Ja, just det, jag ringde till Oboj för att säga att jag gärna skulle vilja ha Lilla melodifestivalen och igår fick jag skivan hemskicad, jag trodde inte att jag skulle få den men det var de som ringde först som fick den. Jag väntade i över en vecka med att ringa men ändå. Jag ville ha skivan eftersom jag tycker om en del av låtarna och ibland chattar jag med några som var med där i år. Jag chattade förresten med min kompis Christoffer igår, han är också synskadad och vi har träffats några gånger. Jag litar verkligen på honom och han är jättebra att prata med. Jag brukar alltid skriva till honom när jag känner mig ledsen eller glad och han orkar lyssna på mig. Jag är så glad över att någon orkar göra det för nu går jag ju inte hos någon kurator längre eller så.

Imorse skulle man vara i skolan kvart i åtta, jag var inte direkt glad när jag gick upp ur sängen. Inatt kunde jag inte somna före två vilket såklart gjorde att jag känner mig jättetrött och seg idag. Taxichauffören var nära att släppa av mig på fel ställe idag men jag kom på det precis innan chauffören hann åka. Alla artistmusikerettor samlades på tredje våningen och gick sedan upp till fyran. Bella note gick bra att sjunga men jag kände mig lite hes i början. Efter att ha tränat igenom låten några gånger gick vi till multihallen där luciatåget skulle vara. Först var det ett luciatåg för högsatdiet och sedan ett för gymnasiet. Eleverna som var med sjöng jättefint och jag fick lucia och julkänslor. Bella note sjöng vi faktiskt bra under det första luciatåget tycker jag en andra gången lät det skumt eftersom vi sjöng i otakt. Vi sjöng utan något piano och då kan det ju lätt bli så.

Innan lunchen idag tittade vi på filmen från igår. Jag höll för öronen när min låt kom, jag lyssnade bara lite och det räckte för vad jag skulle känna. Jag kommer säkert att få sjunga låtar som jag inte tycker om när jag går på gymnasiet men det är egentligen bra för då får jag i alla fall lära mig att sjunga olika musikstilar.
Nu ska jag sluta skriva och göra lite annat. Hoppas att alla får en trevlig kväll, det ska jag verkligen försöka att ha.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0