Det känns lite bättre

Hej!

Jag skrev ju ett ganska långt inlägg igår så idag så finns det inte så mycket att säga.
Min syster Lovisa ska snart åka till skolan, Nina min mamma, ska också följa med, alla skulle ta med sig sina föräldrar till skolan idag. Sjuorna går en kort dag, de går bara från ett till tre ungefär. Efter det så ska Lovisa och Nina åka och handla lite kläder som Lovisa behöver. Min dag blir ganska lugn och det är skönt för sen när skolan sätter igång så kommer jag helt plötsligt att ha en massa saker att tänka på.

Det var inte så mycket som blev sagt vid middagen igår. Nina och Danne åkte iväg till Ikea för att köpa ett köksbord. Nu får vi äntligen plats att sitta inomhus om vi vill. Tidigare så har vi varit tvugna att sitta ute när Dannes barn Johan och Edvin har varit här.

Jag ringde upp Adam en stund för att prata lite, det känns väldigt tomt här utan honom. Adam sitter nog i skolan nu, eller så har de precis slutat sin första skoldag. Andra året på gymnasiet blir nog det året då jag kommer att vara som tröttast på gymnasiet. Jag kommer förmodligen ha hur mycket som helst att göra. Adam såg inte ens fram emot att börja gymnasiet igen efter sommarlovet, jag kanske kommer att känna som Adam om ett år.

Men jag skrev till Kajsa igår, en tjej som adopterades från Vietnam samtidigt som jag. Våra familjer känner varandra lite men nu så har det gått flera år sedan vi träffades senast. Kajsa har förresten en lillasyster som adopterades från Kina samtidigt som Lovisa. Mina föräldrar och Kajsa och Andreas föräldrar adopterade alltså oss barn samtidigt.
Vi träffar dem på lördag när det är inflyttningsfest här. Först så hade det tydligen varit bestämt att det mest skulle vara vuxna här men sedan så blev det bestämt att alla barn här får välja en person som de får bjuda hit på lördag. Sedan så hade Nina ändå bjudit Kajsas familj så det blir ytterliggare två barn som är med på inflyttningsfesten. Danne verkade vara lite emot det men ändå. Det blir ändå mest vuxna här. Men jag tycker att det var bra att vi barn också får bjuda någon för det är ju inte bara Nina och Danne som har flyttat in här. De firar i och för sig hundra år tillsammans men Nina har inte ens fyllt femtio än och Danne firades ändå tidigare i år.

Tidigare så hade vi alltid kusinkalas och då kom alltid mina fem kusiner hem till oss varje år. Men nu så har vi slutat med det och det verkar som att mina kusiner som är på min pappas sida inte bjuds bara för att vissa inte är släkt med dem. Men jag tycker att det är dåligt för vi hade kusinkalasen efter att mina föräldrar skildes men sedan när Danne kom in i familjen så har vi slutat med allt sådant. Nu så är det bara mina kusiner på min mammas sida som får komma hit. Det känns lite fel kan jag tycka för min mamma pratade mycket med mina kusiner på min pappas sidas föräldrar förut och nu så pratar de inte med varandra överhuvudtaget längre.
Sedan så firar vi jul helt annorlunda nu också men vi barn firar i alla fall som vi brukar. Men för mig så känns det tråkigt att aldrig kunna fira någonting med båda föräldrarna samtidigt. När jag fyller arton så skulle jag faktiskt vilja göra det. Mina föräldrar bråkar faktiskt inte så mycket med varandra och nu så har ju min pappa Björn ändå träffat en ny flickvän. Björns flickvän Maria har ju ändå ett ganska bra förhållande till sin föredetta man. De hjälper varandra och så flyttar de ju till barnen istället för att barnen ska behöva flytta till föräldrarna.

När jag fyllde sexton år så var det bestämt att Nina skulle följa med hem till Björn för att äta tårta där. Men hon skulle också åka till Ikea med sin pojkvän Danne samma dag för att köpa någonting. Danne störde sig på att Nina skulle åka till Björn för att fira mig och var lite arg. Då åkte Nina med Danne till Ikea tidigare och struntade i att följa med till Björn. Okej, Nina hade firat mig tidigare på morgonen men jag tycker ändå inte att hon hade behövt ändra någonting som var bestämt.
Andra kanske inte tycker att sådant där spelar någon roll men jag tycker det. När man tidigare har varit van vid en sak och allting sedan ändras bara för att en person kommer in i familjen så känns det jobbigt och tråkigt tycker jag.
Nina hade tidigare en pojkvän innan hon hittade Danne. Björn och han kunde prata med varandra och Björn kunde komma och lämna saker hos oss eller komma och hjälpa till att ta hand om oss barn när Nina var borta. Det var inte några problem med det eftersom att vi hade gjort så tidigare. Jag minns att Ninas förra pojkvän ville resa jorden runt, undrar om han har gjort det nu. Men jag tyckte om honom, han var glad och pratade mycket.
Nina berättade för mig att hon gjorde slut med sin förra pojkvän för att han var så avundsjuk av sig och för att hon inte tyckte att de passade tillsammans.
Danne och Björn har knappt hälsat på varandra, Björn har sagt hej till Danne men Danne har inte ens svarat.
Men Nina tycker om Danne så då respekterar jag det. Men jag och Danne är ganska olika som personer, vi har ganska olika åsikter. Men Nina är kanske lycklig så jag försöker att vara glad för hennes skull.
Men jag hoppas att det blir en släktträff snart för mina kusiner på min pappas sida sa att de gärna ville komma och se hur vi bor nu. När jag frågade Nina om släktträff så sa hon kanske, jag hoppas!

Ursäkta för att jag kom ifrån ämnet där men jag kände att jag bara behövde skriva lite. Men ni som läser fortfarande är bra!

Det är i alla fall så att jag och Kajsa ska börja på samma gymnasium i höst. Hon ska gå inriktning design sa hon. Det känns jätteroligt att jag i alla fall känner någon som ska börja på Kulturama i år! Jag och Kajsa känner inte varandra så bra längre men jag vet i alla fall lite om vem hon är.
En som heter Jack ska också börja på Kulturama i år. Han ska gå musik så jag och Jack kanske hamnar i samma klass. Jack och jag känner inte varandra längre men vi chattar ibland. Tidigare så var min mamma Nina och Jacks mamma bra kompisar. Vi brukade träffa deras familj varje sommar och en gång så åkte våra familjer utomlands tillsammans.
Det var nog förresten den sista resan jag gjorde med båda mina föräldrar.
Jack har en lillasyster som heter Sara som Lovisa var mycket med tidigare. På somrarna så åkte vi till Dalsland där min mormor hade sitt sommarställe förut. Jag kommer fortfarande ihåg det.
Jack började först på Rytmus, gymnasiet där jag helst ville komma in. Men Jack tyckte att det var för flummigt där och bytte gymnasium, han började på Kungsholmen istället. Där gick han inriktning språk. Men nu så vill Jack byta gymnasium igen för att han vill hålla på med musik. Kulturama hade inte plats för att Jack kunde börja andra året där så Jack ska gå om första året istället. men han får ett skönt år för han behöver inte vara med på de kurser han redan har läst på det förra gymnasiet.
Jack är förresten jättebra på att spela gitarr, jag har hört honom.

Nu ska jag gå och äta någonting. Det här inlägget blev längre än vad jag trodde.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Klart det känns konstigt om man är van vid en sak och så plötsligt ändras det.

Jag kommer inte ihåg exakt vad du skrev, men lite dålig stil av din mamma där att inte komma till din pappa och käka tårta med er bara för att Danne blev sur. Lite dålig stil av honom också att inte ens hälsa på din pappa. Det låter nästan som att det är någon slags mur mellan Danne och många andra, men din mamma gillar honom.

2008-08-21 @ 20:30:17
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0