Vad synd att det regnade ikväll.

Hej!

Ikväll regnade det vilket jag tycker var väldigt tråkigt nu när vädret har varit så fint de senaste dagarna.
Middagen var i alla fall god, vi grillade ju som jag skrev förut och jag åt kyckling, kroketter och tsatsiki, haha, jag har ingen aning om hur allt stavas menmen. Det var champinjoner på spetten och jag fick det fastän jag hade sagt att jag inte ville ha det och de smakade lite skumt men jag fick hjälp att ta bort dem sen.
Bananen med glass var också god, det hade jag inte ätit på länge innan.
Efter att jag hade ätit färdigt så cyklade jag och Adam ner till brasan. Nina, hennes pojkvän och hans barn gick dit, en del skulle kanske ha åkt bil dit men både Nina och hennes pojkvän hade druckit vin så ingen av dem kunde köra. Adam cyklade långsamt medan jag ville att han skulle cykla snabbare, dels för att jag ville komma fram till brasan och dels för att jag frös så mycket. Sedan tycker jag att det känns så roligt när man cyklar eller åker någonting snabbt.
Det var kallt ute och jag blev tvungen att byta tillbaka till min vinterjacka igen. Hoppas att jag slipper att använda den mer nu på några månader nu.
Vi hörde hur en orkester spelade Empty room när vi kom i närheten av där brasan låg.

När vi var framme parkerade vi cykeln och gick en bit. En man hade precis börjat hålla tal men jag hörde inte så mycket av vad han sa. Det lät som att han ville att man skulle svara ja och nej på en del av det han sa men han fick nästan inga svar från någon lät det som. Ändå fortsatte han att prata glatt och han verkade inte bry sig så mycket om det.
Efter en stund spelade orkestern några låtar till och några människor började att sjunga med. Det var sådana låtar som man brukar sjunga på Valborg, jag minns faktiskt inte vad de heter. Det borde jag ju kunna, jag skäms lite haha. Men en låt börjar i alla fall med orden Vintern rasar.
Mannen som tidigare hade pratat hördes mest eftersom han höll i en mikrofon. Först lät hans röst rätt mörk och vissa toner lät lite falskt men sen fick han en operaröst eller något på de höga tonerna, det lät lite coolt.
Efter sångerna gick jag och Adam runt lite medan vi väntade på att de skulle tända brasan. När Johan och Edvin kom så köpte vi några lotter. Man kunde vinna choklad och lite annat men det fanns bara ett vinstnummer men det fanns flera lotter med samma nummer på. Sedan kunde man vinna flera nya lotter om man köpte en. Men ingen av oss hade tur idag tydligen.
På ett annat lotteri var det olika luckor man skulle öppna. Man kunde vinna olika gosedjur, bland annat en kossa. Jag samlar på gosedjurskossor och därför spelade jag på lotteriet en gång men oturligt nog så vann jag bara ett litet gosedjur. Men det var ju såklart bättre än ingenting.
Vid brasan började det att ryka lite och jag fick aska i håret. Men när elden väl började att brinna smällde de smällare och annat som lät. Det var roligt att höra, det är ju nästan bara på Valborg och nyår som man smäller smällare.
Efter att smällarna hade tystnat gick vi ifrån elden. Johan och Edvin köpte en påse brända mandlar som de delade på. Det är ju väldigt gott men jag hade inga penagar så jag kunde inte köpa något, jag lånade av Adam bara som inte hade så mycket.
Lovisa hade tydligen hittat remmar i olika smaker, tutti frutti och andra fruktsmaker. Jag hade också velat ha sådana, man kunde köpa tre långa remmar för femton kronor, det är ovanligt billigt tycker jag och sen brukar man inte hitta sådana remmar så ofta.
Jag träffade en tjej från artistskolan idag som kom och sa hej. Moa heter hon och hon verkar jätteglad och snäll tycker jag, det kändes verkligen roligt att hon hälsade.
Sedan träffade jag Linus, Andreas och två killar till som jag inte vet vilka det var för de sa inte så mycket. Men de går i min klass och de kan vara rätt trevliga ibland. Kul att ni sa hej också!
Inga fler som jag känner sa hej men de kan säkert ha gått förbi mig eller tvärtom. Adam sa i alla fall att han trodde att han såg Martin i min klass gå förbi när han gick från tågstationen hem till mig idag.

Idag har jag faktiskt inte pluggat någonting men det får gå ändå, det är ju Valborg. Jag har hört att många dricker idag, en del gör det för första gången och förra året varnade min svenskalärare för att det kunde hända mycket på Valborg. Det kan hända mycket när man tar studenten också. Men man får vara försiktig.
Som det ser ut nu så vill jag inte dricka någonting som innehåller alkohol. Jag tycker det verkar onödigt och jag har klarat mig så bra utan det hitills och haft roligt ändå. Då känns det onödigt att förstöra kroppen. Det kan säkert vara gott att dricka lite ibland och vissa gillar ju själva drycken men jag vill ändå inte prova. Röka, snusa och ta droger är ju såklart värre och det har jag bestämt mig för att aldrig prova.
Kaffe tycker jag inte heller om men det kanske jag kommer att göra som vuxen. Man vet ju inte sånt innan.
Nu är det nog dags för mig att sluta skriva. Jag ska gå och prata lite med Adam men han är bara med de andra just nu.
Hoppas att alla har haft en bra Valborg!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0