Jag sjöng idag!

Hej hej!

Idag sjöng jag i skolan på den där avslutningen. Det var svårt att komma på en låt som passade min röst. Det skulle ju också vara en kärlekslåt.
Men till slut hittade vi The rose. Den har jag hört en del innan och sjungit på ett gymnasium som jag sökte till förut. Men jag hade ändå glömt texten lite märkte jag efter att ha provat att sjunga låten en gång. Så jag gick och hittade texten på internet och tränade lite på den.
När jag sjöng idag sjöng jag bara fel på ett ord, hoppas att det inte hördes så mycket haha. Min musiklärare berättade för mig efteråt att de andra i klassen hade vevat med armarna på något sätt när jag sjöng tror jag för att visa att det var bra. Men sedan hade någon kommit på att jag inte såg det så jag märkte ju ingenting, bara att några skrattade.
Men det var såklart roligt att sjunga! Jag blir glad varje gång jag gör det. Men ändå har jag funderat lite på att sluta sjunga bara för att det gick så dåligt på alla gymnasium. Jag kanske inte ens kommer in någonstans. Då kommer jag ju inte att kunna utvecklas heller och tänk om jag inte kommer att trivas där jag börjar!
Sedan måste jag hitta gymnasieskolan där jag ska börja nu i vår för de behöver beställa in mina böcker. Det skulle ha gjorts i april någon gång men det kommer inte att bli av så jag kommer nog komma efter. När man beställer böcker på punktskrift tar det flera månader innan de blir klara.
Det var några andra som uppträdde idag också. Några tjejer dansade till en låt med BWO och så var det två tjejer som sjöng till Eloise. En kille i min klass sjöng till en låt också men jag har glömt vad den heter. Han var jätteduktig i alla fall!
Sedan fick alla tjejer och alla killar sjunga en låt var. Tjejerna sjöng Shirley Clamps låt Att älska dig och killarna sjöng Markolios låt Ingen sommar utan reggae. Killarna var nog bäst även om deras låt inte är en kärlekslåt. Men snart är det ju sommar igen så det var kul att få höra den låten.

Efter att de som ville hade uppträtt fick vi dansa Vals och bugg. Jag dansade inte på den första låten men sen när vi skulle dansa Bugg dansade jag med Emma, min musiklärare. Det var svårt men rätt kul, när jag snurrade blev det lite konstigt. Jag vet inte vad som hände men jag tror att jag blev lite yr i huvudet efter en stund. Det brukar jag ju aldrig bli annars, jag älskar karuseller och så!
På den sista låten var det Vals igen. Då dansade jag med min idrottslärare Roland. Det var inte lika svårt.
På artistskolan tränade vi på våra låtar som vanligt. Emma tyckte att de tre låtarna som jag är med på och som sjungs av mig och de som är med i min grupp lät bra.

Maten idag var jättegod! Innan vi åt samlades vi i musiksalen. Lärarna pratade lite m allt möjligt, grafisk design och så. Sedan spelade två lärare lite teater, en av dem spelade tjej men det var två killar egentligen.
De satt och åt vid ett bord och sen var det en lärare som blåste i en visselpipa varje gång de gjorde något fel. De fick till exempel inte ha armbågarna på bordet, tugga med öppen mun eller dricka för fort. Sedan skulle tjejen alltid bli serverad först och så vidare. Det handlade alltså om vett och etikett vid matbordet.
Efter det gick vi in i matsalen. De flesta blev nog placerade så att man satt varannan tjej och varannan kille. Men där jag hamnade så satt det bara killar. Det var min parallellklass som gjorde bordsplaceringen. Hmm, vissa sa att de hade gjort så att de satt med sina bästa kompisar och sen satte de bara resten någonstans. De killarna jag satt med var rätt omogna eller vad man ska säga. Eller så är jag övermogen haha, jag vet faktiskt inte vilket men det gjorde inte så mycket. De var trevliga på sitt sätt, de pratade en del, mest med varandra men jag pratade faktiskt ovanligt mycket idag tycker jag själv i alla fall.
Men en av dem tuggade med öppen mun hela tiden sa en kille till mig och sedan så rapade dem och höll på och åt konstigt. Haha, det är tur att man är blind ibland, då slipper man se allt i alla fall. Men det var en kille som störde sig på det. Han blev också kallad för tjej eftersom jag var den enda tjejen vid bordet. De höll på att reta honom under hela lunchen och jag tror att de höll på så mycket bara för att terra honom. Han blev arg och skrek ganska högt till slut, han höjde i alla fall rösten. Men de brydde sig inte, jag förstod faktiskt inte varför de höll på så mycket! Stackars honom! Men de skämtade nog bara. Men ibland förstår jag inte killars skämt.
Till förrätt åt vi i alla fall en macka med skinka, ost och lite olika grönsaker på. Sedan åt vi kött med klyftpotatis och sås, jättegott! Sist åt vi äppelpaj med vaniljsås! Det var absolut det bästa. Jag fick faktiskt en ganska stor bit tycker jag.

Ikväll ska jag se Talang igen. Jag vet att åtminstone en person kommer att sjunga då, Nadja Juslin! Hon är jätteduktig tycker jag och jag har skrivit och önskat henne lycka till och jag tror att det kommer att gå jättebra för henne!

Nu ska jag gå och plugga som vanligt.
/Vispen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0